Θεαματικό φινάλε στο Πρίνος!!!

Εντυπωσιακές εικόνες στον τελευταίο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Moto-cross, που διοργανώθηκε από τον Μ.Α.Σ. Τρικάλων

 

 

Ένα μοναδικό θέαμα, με εικόνες  που σπάνια βλέπουμε όχι μόνο  στην περιοχή μας , αλλά και σε όλη τη χώρα,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι και fan του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πίστα του Πρίνου.  Το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Moto-cross έριξε αυλαία και έκλεισε με τον καλύτερο την αγωνιστική του πορεία,  χαρίζοντας πλούσιο θέαμα, παράλληλα ανέδειξε τους πρωταθλητές της σεζόν,  ενώ κέρδισε και πολλούς νέους  θεατές δείχνοντας για μία ακόμη φορά πως ο νομός μας  αγαπά και στηρίζει ανάλογες εκδηλώσεις.

 

Γκαζώνει βουτηγμένος στη λάσπη

 

Την φιλοξενία  του αγώνα και όλο το διοργανωτικό του κεφάλαιο ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Μοτοσυκλετιστικός Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων,  έχοντας  βέβαια και την  στήριξη του Δήμου Τρικκαίων  και της  Περιφερειακής ενότητας για αυτόν τον σημαντικό «τελικό»,  που (αξίζει να το θυμίσουμε) ανέδειξε τους πρωταθλητές  όλων των κατηγοριών. Τα απρόοπτα πάντως δεν αποφεύχθηκαν μέσα στο συναρπαστικό διήμερο,  αφού εξ αιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούσαν στην περιοχή του Πρίνους -οι ριπές των ανέμων προκάλεσαν ζημιές στις αγωνιστικές τέντες αρκετών ομάδων, ενώ μια γυναίκα συμμετέχοντα αθλητή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι.  Αναπόφευκτα λοιπόν, οι οργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις ελεύθερες δοκιμές σε όλες τις κατηγορίες, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να ξεκινά με τις χρονομετρημένες δοκιμές. Ο Ταμβάκος δεν άφησε περιθώρια στον πρώτο αγώνα της ΜΧ85 όπως δείχνουν τα πλάνα από το motomag. Πίσω από τον νικητή τερμάτισε ο Χατζάκης ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Την μάχη της τέταρτης θέση κέρδισε τελικά ο Χατζηβασιλείου με τον Τρακαδά να συμπληρώνει την πεντάδα. Άπιαστος ήταν ο Ζούνης στον πρώτο αγώνα της MX2. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης “μοναχικός” αναβάτης Μπάκας, με τον Θεοδωρίδη να κρατά με νύχια και με δόντια την τρίτη θέση του βάθρου.

 

“Αεροπλανικό” με φόντο τον Κόζιακα και την καρό σημαία

 

Ο Τσαλίκης απέφυγε τις παγίδες της πίστας κερδίζοντας τον αγώνα της ΜΧ65 με τον Τρακαδά να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Στρούγκης με τον Φωτόπουλο να ολοκληρώνει την προσπάθεια του στην τέταρτη θέση. Ο Ράδος κέρδισε  στο νήμα τον τίτλο της MX1 Ο Κουζής ο οποίος τα έδωσε όλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Ανδρέου να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Μπουρίκας πήρε  την Οpen,  δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπαλατσός ο οποίος κράτησε πίσω του τον Σπύρο Κεφαλωνίτη. Καρασακαλίδης και Ιωάννα Λάμπρου στέφθηκαν  πρωταθλητές σε Senior και MXW. Στην κατηγορία MX Women, η Ιωάννα Λάμπρου πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αδερφή της Αμαλία, με την Βαρελί να συμπληρώνει το βάθρο.

 

 

Η κατηγορία MX85 έκανε εκ νέου την εμφάνιση της κι ο Ταμβάκος κέρδισε με άνεση πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χατζάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Νικητής και πρωταθλητής ο Ζούνης στην MX2 Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βαγγελάκος με τον Φωτάκη τρίτο. Την τελευταία αγωνιστική παράσταση της MX1 για το 2023 ανυπομονούσαν να δουν άπαντες στα Τρίκαλα. Ο Κουζής ταυτόχρονα πανηγύρισε ακόμη ένα πρωτάθλημα στην κατηγορία MX1. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ράδος με τον Ανδρέου να τερματίζει στην τρίτη θέση.

 

 

Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross συμμετείχαν στην τελετή απονομών παρέλαβαν  τα κύπελλα τους και μαζί με τους διοργανωτές  ανανέωσαν το ραντεβού για  την επόμενη χρονιά.

 

Ένα από τα ωραία απρόοπτα του αγώνα

Σχετικές δημοσιεύσεις