Θεαματική εκκίνηση Γ.Α.Π. και από τα Τρίκαλα – Για την διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αρκετές δεκάδες στελεχών και φίλων του συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο «Μουσείο Τσιτσάνη» και δήλωσαν την στήριξή τους στον πρώην πρωθυπουργό

 

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες και στα Τρίκαλα, συγκέντρωση των υποστηρικτών του κ. Γ. Παπανδρέου, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου, για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στο «Μουσείο Τσιτσάνη», με όλα τα υγειονομικά μέτρα να τηρούνται, παραβρέθηκαν περίπου 70 στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ από το νομό μας και αφού άκουσαν τις εισηγήσεις των κ.κ. Λευτέρη Πλασκοβίτη (κεντρικός ομιλητής) και Θανάση Τσιάρα (εκπρόσωπος του ΓΑΠ σε τοπικό επίπεδο), συζήτησαν όλα όσα αφορούν την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού για την ηγεσία του κόμματος.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ο πρώην Βουλευτής κ. Χρ. Μαγκούφης, η κ. Χρ. Ντιντή, ο κ. Σωτ. Μπλέτσας, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές και πλειάδα ιστορικών στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ όπως ο Γ. Σπαθής, Γ. Μιζάκης, Δ. Κόττης, (πρώην αντιδήμαρχος Μετεώρων), Θ. Χαχάμης, Θ. Ακρίβος, Βίκτωρ Παπαστεργίου, Φ. Κούκος, Αλ. Μηλιώνης και Δ. Μπαρμπάτσης.

 

 

Οι εισηγήσεις

Με ενός λεπτού σιγή μετά την προτροπή του κ. Θ. Τσιάρα για τον αδόκητο θάνατο της κ. Γεννηματά, ξεκίνησε η εκδήλωση. Ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως «διεξάγονται 54 παρόμοιες διαδικασίες σε όλη τη χώρα και επέμενε στην «ανάγκη αυτοοργάνωσης, ομάδων δουλειάς και κοινής συστράτευσης».

Ο κ. Πλασκοβίτης (ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενεργός στο χώρο του θεάματος) έκανε εκτενή αναδρομή σε όσα συνέβησαν στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Γ. Παπανδρέου.

«Ο Μπαρόζο έκρυβε στοιχεία, η χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια του Γιώργου, βρέθηκαν δούρειοι ίπποι εντός της παράταξης» υποστήριξε ενώ άφησε εσωκομματικές αιχμές και για την «στήριξη χωρίς όρους του κ. Σαμαρά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Πλασκοβίτης, υπογράμμισε ότι «ο Γ. Παπανδρέου είναι ο φυσικός ηγέτης, ο καταλληλότερος να μεγαλώσει την παράταξη» ενώ μέσω χειροκροτημάτων τόνισε ότι «κανένας Παπανδρέου δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη».

Συχνές ήταν οι αναφορές στην Γεννηματά, όπως και στον Α. Παπανδρέου, ενώ επικριτικός εμφανίστηκε και για τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ενώ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερά κάλυψε όλα τα ανομήματα της κυβέρνησης Καραμανλή».

Η σύναξη των υποστηρικτών του ΓΑΠ, ελέω πανδημίας είχε περιορισμένη χρονική διάρκεια και ολοκληρώθηκε με σύντομες παρεμβάσεις παρισταμένων, στις οποίες η αισιοδοξία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό.

 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης κυκλοφόρησε το εξής κείμενο, με τον δηλωτικό τίτλο «γιατί στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου».

Μεγαλώνει η παράταξη

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της ηγεσίας ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει τα δεδομένα για την παράταξη. Ενεργοποιεί μεγάλη μερίδα προοδευτικών πολιτών που βρίσκονταν στο πολιτικό περιθώριο ή σε άλλα κόμματα.

Η προοδευτική παράταξη μεγαλώνει δίνοντας χώρο στους πολίτες και ρόλο μέσα από τη συμμετοχή, δείχνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς, πείθοντας τους πολίτες με τις ιδέες και τις προτάσεις.

Η προοδευτική παράταξη δεν μεγαλώνει απαξιώνοντας άλλα κόμματα και στιγματίζοντας τις ηγεσίες τους, εκβιάζοντας τη συμμετοχή των απογοητευμένων πολιτών μέσα από τεχνητά διλήμματα.

Αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός και δημοκράτης

Δεν έχει εξαρτήσεις, δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δεν κάνει συμφωνίες με κατεστημένα, (μιντιακά, οικονομικά, κλπ) που κρατούν τη χώρα δέσμια των δικών τους συμφερόντων. Δεν δημιουργεί δίκτυα εξουσίας αλλά δίκτυα πολιτικής. Με τον Παπανδρέου δεν θα έχουμε λίστα Πέτσα, θα έχουμε Διαύγεια.

Υπηρετεί με συνέπεια ιδέες, αρχές, αξίες. Προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας. Μπορεί να μιλήσει για τα προβλήματα και τις προκλήσεις, προτείνοντας λύσεις. Για την καταπολέμηση των κάθε είδους ανισοτήτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε αδύνατης ομάδας και κοινωνικά αποκλεισμένων.

Ηγέτης

Γιατί, σε μια εποχή που απαιτούνται διεθνείς συνεργασίες και γεωπολιτικές συμμαχίες, έχει τη γνώση, τη βούληση και το κύρος να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και τη σοσιαλδημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ιστορική μας αποστολή επιβάλλει την οικοδόμηση μίας μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στους πολίτες και τη χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια, με απαντήσεις στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις