Θανάσης Λιούτας: Επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αποζημιώσεις και σε όσους χοιροτρόφους δεν είχαν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ 2020

Σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω Κορωνοϊού στους χοιροτρόφους, διαδικασία η οποία τρέχει αυτό το διάστημα, διαπιστώθηκε ότι όσοι χοιροτρόφοι δεν είχαν κάνει δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2020, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στο σύστημα την αίτησή τους για την αποζημίωση. Πρόκειται για χοιροτρόφους, οι οποίοι είχαν υποβάλει στοιχεία για τον αριθμό των χοιρομητέρων για το έτος 2020 στο Κτηνιατρείο σε κάθε Δήμο, ωστόσο δεν είχαν κάνει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2020.

Άμεσα, ο Θανάσης Λιούτας επικοινώνησε με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και ζήτησε να αλλάξει η πλατφόρμα, ώστε όλοι οι χοιροτρόφοι να μπορούν να υποβάλουν την αίτηση προς αποζημίωση και να μπορούν να ενταχθούν σε αυτή. Τα αρμόδια στελέχη έλαβαν γνώση της κατάστασης και υποσχέθηκαν στον κ. Λιούτα ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε μικρό  χρονικό διάστημα.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής βρίσκεται ήδη σε συνεχείς διαβουλεύσεις και το επόμενο διάστημα είναι πλέον πεπεισμένος ότι  θα βρεθεί  η πολυπόθητη λύση, ώστε οι χοιροτρόφοι να μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις