Η φωτογραφία του Γιάννη Φλούλη με τα νεκρά ψάρια του Δρέπανου μεταξύ αυτών του Reauters που σημάδεψαν το 2022

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που έπληξε τη χώρα τον Ιανουάριο του 2022, άφησε το στίγμα της και στο Δρέπανο. Χιλιάδες εκτρεφόμενα ψάρια, τσιπούρες και λευκές τσιπούρες, άρχισαν να αναδύονται στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας του Δρεπάνου, αφού η θερμοκρασία στο νερό έφτασε ως και 0°C.

Η καταστροφή για το ιχθυοτροφείο ήταν τεράστια, αφού υπολογίζεται πως η ποσότητα των νεκρών ψαριών άγγιξε τους περίπου 50 τόνους.

Το γεγονός αυτό, κάλυψαν ειδησεογραφικά για το Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τρικαλινοί φωτογράφοι Γιάννης και Θάνος Φλούλης. Φωτογραφία τους ήταν στις κορυφαίες φωτογραφίες της εβδομάδας εκείνης, βάσει της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρακτορείου.

Τώρα, στην ετήσια πλέον ανασκόπηση για το 2022, τα νεκρά ψάρια του Δρεπάνου, βρίσκονται ανάμεσα στις φωτογραφίες που σημάδεψαν, σύμφωνα με το Reuters την τρέχουσα χρονιά, σε δύο μάλιστα κατηγορίες: Περιβάλλον και Aerial.

Για δεύτερη χρονιά, φωτογραφία του Γιάννη Φλούλη επιλέγεται από το πρακτορείο ως μία εκ των κορυφαίων της χρονιάς. Το 2020, φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» στη Θεσσαλία, ξεχώρισαν και αναδημοσιεύτηκαν σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η δεύτερη διάκριση για τον κ. Φλούλη το τελευταίο διάστημα, αφού πριν λίγο καιρό, κατέκτησε τιμητική διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Νομάδες», στο φεστιβάλ της Χαλκίδας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kbax2cCthlM&ab_channel=Reuters

 

Σχετικές δημοσιεύσεις