Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήρθε ως απάντηση στο 41% του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έφη Αχτσιόγλου χθες από τα Τρίκαλα

Αφού ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν  ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

 

Η Έφη Αχτσιόγλου, πρώην κορυφαία υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και η βασική αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεκδίκηση της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου βρέθηκε χθες στα Τρίκαλα ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση του υπό δημιουργία κόμματος ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο Τσιτσάνη χθες το πρωί και είχε συμμετοχή που θύμιζε, σε αριθμό συμμετεχόντων αλλά και σε αρκετά από τα πρόσωπα, τις παλιές δύσκολες ημέρες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς.

H κ. Αχτσιόγλου επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγκαιότητας της ίδρυσης της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» λέγοντας ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:

«Η ίδρυση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν τέκνο της ανάγκης και απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας μετά και τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Αφού η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να πήρε 41% αλλά ουσιαστικά εκπροσωπεί μια συμμαχία ομάδων με συγκεκριμένα συμφέροντα οι οποίοι δεν είναι πάνω από το 20% των ελλήνων πολιτών.

Ας δούμε όμως τι έχουμε στην άλλη πλευρά στο κεντροαριστερό στρατόπεδο. Εκεί παρατηρείται ένας τεράστιος κατακερματισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μεταλλαχτεί σε ένα κόμμα με πολλές δεξιές θέσεις (π.χ. το κεφάλαιο μπορεί να είναι εργαλείο ευημερίας, θέσεις για τους εξοπλισμούς, επιστολική ψήφος) και ταυτόχρονα έχει πάψει να είναι σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μια συνολική αντιπαραθετική πολιτική στη Ν.Δ. και σε πολλά συμφωνεί μαζί της, εξοπλισμοί, ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος κ.α.

Η απόφαση μας να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου η οποία ταυτόχρονα έθεσε ως ένα κεντρικό στόχο της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ το «να συγκρουσθούμε με τη λογική των χαμηλών προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών η Ν.Δ. με αποτέλεσμα να πιστεύουν πως η κατάσταση στην οποία ζει είναι η καλύτερη που μπορούσε να υπάρχει και κάπως έτσι προέκυψε και το 41% λόγω του φόβου των πολιτών πως μπορούν να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα».

Πρέπει, κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου, να δυναμώσουμε ξανά το λόγο της Αριστεράς και να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία.

 

 

Κριτική στις τράπεζες

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις συστημικές τράπεζες και τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες κερδίζουν περισσότερα από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές λόγω της μεγάλης ψαλίδας που έχουν πετύχει στη διαφορά του επιτοκίου χορήγησης δανείων και καταθέσεων και αυτό γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ανακατανομή του εθνικού πλούτου υπερ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Πως προχωρά η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μετά τη συγκρότηση της Κ.Ο. και τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο σε διάφορα μέρη της χώρας στόχος της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι να προχωρήσει τον Μάρτιο σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και αμέσως μετά να ριχθεί στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Το Σεπτέμβριο θα γίνει και το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις