Η «μπουγάδα της ευτυχίας» από το ΚΔΑΠ «Ομόνοια» Δ. Τρικκαίων για τη «Φλόγα»

Με μια πρωτότυπη δράση το ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δήμου Τρικκαίων μετείχε σε προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών. Επρόκειτο για τη δράση «Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2024 στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού, με στόχο την παροχή στήριξης στο έργο του συλλόγου «Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια»

Παρά τη διαφαινόμενη βροχόπτωση, μικροί και μεγάλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ, με τους μαρκαδόρους ζωγράφισαν τα λευκά φανελάκια τους, για
– να ανάψει η «φλόγα» μέσα σε όσους συμμετείχαν,
– να δουν το «φως» μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο του συλλόγου.

– να μάθουν τα παιδιά ότι η Ευτυχία είναι κάτι που αξίζει να προσπαθείς.

– να δουν έμπρακτα ότι όταν ενωθούν πολλοί άνθρωποι η ΦΛΟΓΑ θεριεύει και ότι καθένας και καθεμιά έχουν δύναμη.

Στην συνέχεια απλώθηκε η «μπουγάδα της ευτυχίας» στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, τα παιδιά άπλωσαν ευτυχία γύρω τους και με τον συμβολικό αυτόν τρόπο, έστειλαν το μήνυμα ότι η ευτυχία αναφύεται στα απλά και καθημερινά της ζωής, σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας, κοντά μας.

Μέσα από τις φανέλες τους τα παιδιά έδωσαν ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την Ευτυχία, αποδεικνύοντας ότι, για να πετύχει η προσπάθεια, χρειάζονται φαντασία, δημιουργικότητα, θέληση και πίστη ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».

Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν πρωτοβουλίες, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τον σύλλογο «Φλόγα». Με αυτή τους την ενέργεια διαπίστωσαν ότι ήδη από πολύ μικρή ηλικία ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο του στην κοινωνία και να την αλλάξει προς το καλύτερο.

Όλοι οι γονείς υπήρξαν υποστηρικτές των δράσεων των παιδιών και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του ΚΔΑΠ.

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, με την αμόδια αντιδήμαρχο Δήμαρχο Νάτσινα να στηρίζει την προσπάθεια, τονίζοντας η σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η επερχόμενη βροχόπτωση διέκοψε την ολοκλήρωση της δράσης, και για τον λόγο αυτόν, θα οριστεί νέα ημερομηνία, προκειμένου περισσότερα παιδιά να μετάσχουν στη δραστηριότητα του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις