Η Κατερίνα Παπακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπωνHUMAN TRAFFICING, κοινοποίησε δημοσίευσή της, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακάτω το κείμενο της ανάρτησής της:

 

«ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: TRAFFICING IN PERSONS->   Μια Παγκόσμια επικερδής Επιχείρηση με τζίρο 24 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αντικείμενα του HUMAN TRAFFICING είναι, κυρίως, η εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, η σεξουαλική εκμετάλλευση και η αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, οι 800.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένες τις φετινές συνθήκες, ορίζεται από τον ΟΗΕ, ως μότο της σημερινής ημέρας «Δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή για τον τερματισμό της εμπορίας ανθρώπων».

Οφείλουμε να αφιερώσουμε στους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους επαγγελματίες υγείας, το προσωπικό των ΜΚΟ και πολλούς άλλους στον κόσμο, ιδιαιτέρως την φετινή χρονιά, όπου στάθηκαν ακόμη περισσότερο στο πλάι των ευάλωτων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως λόγω του παγκόσμιου lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, σημειώθηκε αύξηση στο ένα τρίτο των περιστατικών βίας. Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν πάνω από το 70% των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας και σήμερα είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Σε αυτή τη σύγχρονη μορφή δουλείας στεκόμαστε απέναντι και ενισχύουμε με κάθε τρόπο όλους, όσοι εργάζονται για την καταπολέμηση αυτής της κοινωνικής μάστιγαςΕνθαρρύνουμε τα θύματα βίας να καταγγείλουν κάθε έκνομο περιστατικό και να απευθυνθούν σε κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες υγείας και σε  Μ.Κ.Ο που επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο, πάνω στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜOΣ ΤΗΣ ΒIΑΣ ΕIΝΑΙ ΑΥΤOΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡEΦΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑIΚΕΣ, ΤΙΣ ΕΛEΓΧΕΙ, ΤΙΣ

ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤA ΣΤΗ “ΘEΣΗ” ΤΟΥΣ.

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…»

Σχετικές δημοσιεύσεις