«Η Αυλή των Θαυμάτων» από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων παρουσιάζει την παράσταση «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Πρόκειται για μια παράσταση που αφηγείται τη ζωή σε μια λαϊκή αυλή της δεκαετίας του ΄50, όπου η έλλειψη σιγουριάς σε κάθε επίπεδο περισσεύει και οι συνθήκες της καθημερινότητας καθορίζουν τις επιλογές των ηρώων και των ηρωίδων της. Κι αυτοί και αυτές με τη σειρά τους μας αποκαλύπτουν όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού από το καλό ως το κακό και αντιστρόφως. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει, είναι μια διαρκής αποκάλυψη ψυχικού πλούτου- μια σειρά από μικρά θαύματα. Ένα έργο που αποτυπώνει τον κόσμο των μικρών και ταλαιπωρημένων της ζωής που φαντάζει μακρινό, αλλά ίσως τελικά να μην είναι και τόσο…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σημείωμα της η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Γεωργία Κοτρώνη: «Η Αυλή των Θαυμάτων που έχει έντονη αναφορά στη δεκαετία τού 1950 αλλά και αρκετές πινελιές από το παρόν, είναι ένα ανθρώπινο μωσαϊκό, όπου ο κάθε ήρωας με τη σειρά του ξεδιπλώνει τον προσωπικό του πόνο, τα προσωπικά τού όνειρα, την προσωπική του αγωνία επάνω στη σκηνή».

Οι παραστάσεις θα δοθούν:

Τετάρτη 29 Μαΐου στις 21:30

Πέμπτη 30 Μαΐου στις 21:30

Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:30

στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων.

Τιμή εισόδου 5€.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γωγώ Κατσιανάκου

Ενδυματολόγος-Σκηνογράφος: Μαρία Τάχου-Κατσιάβα

βοηθός Σκηνοθέτη: Λιάνα Γιαννούλη

Φωτογράφιση: Ελίνα Καλογιάννη

Φωτισμός: Νίκος Κουνάβας

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία Αφίσας: pavlos_rnm

Οργάνωση Παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη

Τα πρόσθετα κείμενα είναι του Άρη Κατσιανάκου.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Αλεξίου Ηλίας, Βαΐου Γιώργος, Γούλας Πάνος, Γουλοπούλου Βάϊα,  Ευθυμίου Ελισάβετ, Ζιώγα Κωνσταντίνα, Καρέγλης Δημήτρης,  Κοπάνου Κατερίνα, Κωνσταντάκου Θάλεια, Λάρδα Ειριάννα, Λιάκου Έλενα, Μακρής Γιώργος, Μαναβάκη Ειρήνη, Μπαντή Μαρία, Παπαγιάννη Δήμητρα Σπύρου Δήμητρα, Τζόκα Ζωή, Τσέτης Αχιλλέας, Τσιούνης Γιώργος, Τυρογιάννης Ευάγγελος, Φαγκρίδα Βίκυ, Χόνδρος Κωνσταντίνος, Χλωρού Βασιλική.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις