Η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

13 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που ο ειδικός φρουρός Κορκονέας δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 13 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, όταν η νεολαία βγήκε στους δρόμους για να καταγγείλει ένα σύστημα το οποίο δολοφονεί, τρομοκρατεί και καταστέλλει. Ένα σύστημα που εκείνη την εποχή ετοίμαζε να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Τα εξεγερσιακά χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη του 2008 απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η νεολαία προσπαθεί και βρίσκει συνεχώς δρόμους για να εκφράσει την αντίθεσή της με την πολιτική και το χαρακτήρα του συστήματος που ζούμε. Αυτό ακριβώς τρέμει το σύστημα και δείχνει –με τον τρόπο που οχυρώνεται– πως γνωρίζει πολύ καλά ότι μια μόνο σπίθα είναι ικανή να δημιουργήσει μαζικές αντιστάσεις ενάντια στην πολιτική του.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν ένα γεγονός που ανέδειξε το δολοφονικό χαρακτήρα του συστήματος και ήρθε να προσθέσει το όνομά του σε μια ματωμένη λίστα κρατικών δολοφονιών. Από τον Ιάκωβο Κουμή, τη Σταματίνα Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, τον Νίκο Τεμπονέρα μέχρι τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα και τον Ζακ Κωστόπουλο, φαίνεται ότι για το σύστημα ο λαός είναι αναλώσιμος. Ότι το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του δεν θα διστάσουν να δολοφονήσουν αυτούς που σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται. Αυτούς που βγαίνουν στον δρόμο και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους. Αλλά και αυτούς που είναι διαφορετικοί και καταπιεσμένοι. Η κρατική δολοφονία του 18 χρόνου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, από τα δεκάδες πυρά της αστυνομίας αλλά και η τραγική κατάληξη της 8χρονης Όλγας (επίσης Ρομά) δείχνουν ότι συμπλήρωμα της πολιτικής που καταπιέζει, εξαθλιώνει και δολοφονεί, είναι ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών, ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Οι προσπάθειες του συστήματος να «απαντήσει» σε όλα αυτά τα φαινόμενα θυμίζουν τις μέρες του ’08 και τοποθετήσεις του τύπου «τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια». Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ο κυνισμός, που μαρτυρά ότι για αυτούς ο λαός είναι αναλώσιμος και ότι οι δολοφονίες είναι εργαλείο «επιβολής της τάξης».

Είναι η ίδια κυνικότητα που εκφράζεται με την εγκληματική πολιτική του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος στην διαχείριση της πανδημίας. Μια πολιτική που αφήνει τον λαό απροστάτευτο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με τους νεκρούς να φτάνουν τους 100 καθημερινά!

Οι δολοφονίες δεν είναι ατυχήματα, αλλά πηγάζουν από την πολιτική που προωθεί το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Μια πολιτική που φέρνει φτώχια, εξαθλίωση και χτυπά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσει το σύστημα να χτυπήσει τις κατακτήσεις του λαού προωθεί αντεργατικά νομοσχέδια (νόμος Χατζηδάκη), θεσμοθετεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία (νόμος Κεραμέως) και χτυπά τους μαθητές εδραιώνοντας την ΕΒΕ. Για την προώθηση αυτής της πολιτικής εντείνεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που για να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό κλίμα εντείνει την τρομοκρατία, την καταστολή και οπλίζει τα χέρια των κρατικών δολοφονιών.

Στις 6 Δεκέμβρη του 2020 το σύστημα όχι μόνο προχώρησε σε χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της διαδήλωσης αλλά προχώρησε σε ωμή βία, καταστολή, συλλήψεις και σε πολιτικές διώξεις ενάντια σε 62 αγωνιστές (12 από αυτούς μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)), επειδή τόλμησαν να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν! Την ίδια στιγμή που το σύστημα «χαϊδεύει» τον δολοφόνο Κορκονέα, οι φασίστες της ΧΑ αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλο και οι δολοφόνοι του Νίκου Σαμπάνη χαρακτηρίζονται ως «ήρωες»! Το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά ότι η επέτειος του Γρηγορόπουλου είναι μια ακόμα ευκαιρία για το λαό και τη νεολαία να βγουν στον δρόμο και να καταγγείλουν την δολοφονική πολιτική του. Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη διαδήλωση, την απεργία και τον αγώνα ενάντια στις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία. Να ενισχύσουν την διαδικασία συγκρότησης κινήματος Αντίστασης και Διεκδίκησης, να βάλουν την προοπτική της Αναμέτρησης με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

• ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

• Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

• ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Σχετικές δημοσιεύσεις