Ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας για τους Τρικαλινούς Αποστράτους της ΕΛ.ΑΣ.

Εορτή των Αγίων Πάντων η χθεσινή και συγχρόνως “Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας”. Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε μια άρτια εκδήλωση για να τιμήσει τα επίλεκτα μέλη της μεγάλης οικογένειάς της.

Στις 10:30 π.μ. τελέστηκε Δοξολογία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αρχιμανδρίτη π. Αλεξίου Κανίνα, ο οποίος είχε παρά τω πλευρώ του τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Ζούζουλα. Παρέστησαν ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και απλοί αστυφύλακες της Α.Δ.Τ., με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Καππά, εκπρόσωποι της Σ.Μ.Υ., της Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Τρικάλων.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου, ανέγνωσε η Υπαστυνόμος Β’ της Α.Δ.Τ. Πολυξένη Βούλγαρη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της οικείας Ένωσης Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Διαμαντής, υπογραμμίζοντας πως «Η τιμή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε λόγια και τελετές. Χρειάζεται να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις εκ μέρους της Πολιτείας. Οι απόστρατοι δικαιούνται, ως ελάχιστη αναγνώριση των θυσιών και της προσφοράς τους στο Σώμα, να τυγχάνουν σεβασμού από τους εν ενεργεία συναδέλφους. Δεν πρέπει να πληγώνονται από συμπεριφορές συνοδευόμενες από ψυχρότητα και αδιαφορία. Ευτυχώς τέτοιες συμπεριφορές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Πανελλήνιον.

Δ.Π.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις