Ηλεκτρονική υποδοχή πρωτοετών από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέθηκε στα Τρίκαλα τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η υποδοχή αυτή τη φορά έγινε αναμενόμενα εξ αποστάσεως, λόγω του κορονοϊού. Αλλά αυτό δε μείωσε καθόλου τη ζέση με την οποία η πόλη των Τρικάλων, οι τρικαλινοί/ες πολίτες και ο Δήμος Τρικκαίων περιβάλλουν τους ακαδημαϊκούς πολίτες που επέλεξαν τα Τρίκαλα για τις σπουδές τους.

Στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργούν πλέον δύο τμήματα: το ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας.

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που, τηρώντας όλα τα μέτρα, συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του Ιδρύματος και τόνισε ότι, σε αυτή την «πολύ ιδιαίτερη πόλη, προσέχουμε ιδιαίτερα τη Σχολή».

Σημείωσε – απευθυνόμενος και σε γονείς & κηδεμόνες – ότι στα Τρίκαλα το «πανεπιστημιακό περιβάλλον δε μοιάζει με κανένα άλλο, χωρίς αφίσες, χωρίς κάπνισμα, αλλά, κυρίως, με καθηγητές που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν». Επεσήμανε ότι «η πόλη αυτή ζει μέσα από τα πανεπιστήμιά της» υπενθυμίζοντας την προσπάθεια όλων των τρικαλινών για τις Σχολές ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Για αυτόν τον λόγο σημείωσε πως η Σχολή ήταν «κάτι που για πολλά χρόνια θέλαμε, το πετύχαμε και το προσέχουμε ιδιαίτερα».

Ένα ακόμη βασικό μήνυμα του κ. Παπαστεργίου, αφορούσε στην Παιδεία, που δεν είναι μόνο εκπαίδευση. Σημείωσε, συγκεκριμένα: «Αν Παιδεία δεν είναι μόνο η γνώση που λαμβάνουμε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να είστε σίγουροι ότι στα Τρίκαλα προσπαθούμε να δώσουμε ένα άλλο είδος Παιδείας».

Ευχήθηκε, τέλος, «Καλή διαμονή» και «Καλές σπουδές» για όλους και όλες σε αυτή «την ασφαλή, ιδιαίτερη και πολύ όμορφη πόλη», όπου θα θυμούνται τα όμορφα φοιτητικά όσοι/ες φύγουν, καθώς, όπως τόνισε, πολλοί/ες τελικά επιλέγουν να μείνουν στα Τρίκαλα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις