Εργαλεία για εκπαιδευτές ενηλίκων παρουσιάστηκαν από τη MyArtist στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μια διαφορετική, νέα και σύγχρονη προσέγγιση στα εργαλεία των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εκπαιδευτών ενηλίκων, για θέματα πολιτισμού, παρουσίασε η MYARTIST στο Μουσείο Τσιτσάνη. Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο “4 Elements in Arts”. το πρόγραμμα “αποσκοπεί στη θεμελίωση της σημασίας του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ, αλλά και στην κατάρτιση των εκπαιδευτριών/-τών ενηλίκων με τις κατάλληλες δεξιότητες, ιδίως στις γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες, που απαιτούνται στη σημερινή αγορά εργασίας”.
Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα που μέσω ψηφιακών εργαλείων που παρήγαγε η MYARTIST,  αποτυπώθηκαν οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού, μέσα από έργα τα οποία συνδέονται με τα 4 στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας και φωτιά).
Έτσι, τα εργαλεία αυτά, μπορούν να χρησιμοποιούν από τους/τις εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων “προκειμένου να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες των εκπαιδευόμενων τους”, όπως αναφέρεται σχετικά. Τα εργαλεία είναι προσβάσιμα στη διεύθυνση https://www.4-elements.eu/.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Art Director και Project manager της MYARTIST, κ. Στέλιος Χαρίσης, ενώ νωρίτερα, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της MYARTIST, ο Communication Officer της οργάνωσης, Άρης Χαλκιάς.

Ειδικής σημασίας και διάδρασης ήταν η παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος από την τρικαλινή εικαστικό – εκπαιδευτικό κ. Ελένη Τσιλιλή. Με βιωματικό τρόπο η κ. Τσιλιλή παρουσίασε σεμινάριο με τίτλο «Εκφραστικές γραμμές», πλαισιώνοντας το πρόγραμμα και ενισχύοντας τους τρόπους μάθησης και διδασκαλίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις