Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων

Την Δευτέρα 11/09/23, μετά από πρωτοβουλία πολλών συγχωριανών και της τοπικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση του χωριού μας μπροστά στο παλιό Δημαρχείο.
Σκοπός της συνέλευσης ήταν:

Η ενημέρωση των συγχωριανών μας από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει κύρια με την “υγειονομική βόμβα” που λέγεται ταφή των ζώων, όπως και της συνολικής κατάστασης που ζούμε.
Η συνέλευση έβγαλε ως ανάγκη την σύσταση επιτροπής από ανθρώπους του χωριού μας, τον Πρόεδρο, έναν τοπικό σύμβουλο, αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματίες του χωριού, ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν, ανθρώπων που δεν αντέχουν άλλο αυτή την κρατική εγκατάλειψη.
Μιλήσανε πολλοί συγχωριανοί, εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, όμως αυτό που κυριάρχησε ήταν το “Μας άφησαν μόνους ας – Θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας”

Αποφασίσαμε:
Τρίτη 08:00 ραντεβού στο παλιό Δημαρχείο του χωριού,
09:00 κινητοποίηση στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια Τρικάλων.

Απαιτούμε -Διεκδικούμε

Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας,
Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων με απολυμάνσεις, ψεκασμούς και γενικότερα να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τώρα με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας να μαζευτούν όλα τα ψόφια πρόβατα και να ταφούν σύμφωνα με επιδημιολογικές οδηγίες.

100% αποκατάσταση όλων των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατικά κονδύλια.

Μέτρα για την στέγαση και την οργάνωση της σίτισης των πλημμυροπαθών.

Με ευθύνη του Δήμου να φτιαχτούν συνεργεία καθαριότητας των πληγέντων νοικοκυριών.

ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΔΏ – ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις