Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Σακκά την Τετάρτη

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 η Επιτροπή πλημμυροπαθών θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Σακκά στης 10:00 το πρωί στο δημαρχείο στα Τρίκαλα. Θα θέσουμε στον δήμαρχο τα προβλήματα και τα αιτήματα των πλημμυροπαθών που είναι τα εξής:

  1. Να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή δηλαδή τα 6.600 τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.
  2. Να περάσουν άμεσα η τριμελείς επιτροπές για τον έλεγχο των σπιτιών και των αποθηκών που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και να υπάρξει σχέδιο από τον Δήμο για τον καθαρισμό του χώρου από τα γκρεμισμένα.
  3. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα ,κίτρινα, κόκκινα.
  4. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.
  5. Να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών.
  6. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.
  7. Να καθαριστούν τα κανάλια, η αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.

8.Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Μεγάλα Καλύβια Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις