Επιμελητήριο Τρικάλων: Μη επιβολή «πράσινου τέλους» στο πετρέλαιο κίνησης

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη καθώς και κοινοποίησή της στους βουλευτές του Νομού και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος ζητώντας να μην επιβληθεί «πράσινο τέλος» στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγανάκτηση των επαγγελματιών – ιδιοκτητών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Δυστυχώς, το μέτρο αυτό της επιβολής του «Ειδικού φόρου άνθρακα» (Special Carbon Tax) έχει αποδέκτες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα) και θα είναι ακόμη μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση στις ήδη συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει και των δυσμενών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

 

Κύριοι Υπουργοί,

στην έσχατη περίπτωση που αυτή η μορφή φόρου δεν μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προτείνουμε να αντισταθμίσετε την επιβάρυνση με αντίστοιχη μείωση του ήδη υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις