Επικήδειος επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων για το θάνατο του ιατρού Απόστολου Μάντζαρη

Ο σεβαστός Ιατρός Απόστολος Μάντζαρης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

 

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1951. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές στη γενέτειρα, μετέβη στη Γερμανία και ενεγράφη στην φημισμένη Ιατρική σχολή του Γκέτινγκεν περιφέρειας Ανόβερου απ όπου και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1978. Αμέσως συνέχισε τις σπουδές του στο Μόναχο, για ειδίκευση στην Αναισθησιολογία, απ όπου και περάτωσε την επιστήμη του με Άριστα το 1984.

Έρχεται στην Ελλάδα ,αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, και εγγράφεται στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων το 1984.

Από το 1985 έως το 1987,εργαζεται ως Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και από το 1987 έως το 1996 στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Το 1996 επανέρχεται στα Τρίκαλα, για να καταλάβει την θέση του Διευθυντή στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Με όρεξη, ενθουσιασμό, ειδικές γνώσεις και μεγάλη προσπάθεια, οργανώνει το Αναισθησιολογικό τμήμα, εμπλουτίζεται με στελέχη , με νέο Ιατρικό εξοπλισμό και διακρίνεται ιδιαίτερα στην παροχή ειδικών υπηρεσιών σε πληθώρα επεμβάσεων. Το 2011 τερματίζει ευδοκίμως την σταδιοδρομία του και συνταξιοδοτείται.

 

Ο Ιατρός Απόστολος Μάντζαρης, πέρα από τις Ιατρικές υπηρεσίες, δραστηριοποιήθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο.

Τιμήθηκε από τους συναδέλφους και επί σειρά ετών εξελέγη ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Πράος, προσηνής, μειλίχιος, πολύγλωσσος,  έχαιρε σεβασμού από όλους τους συναδέλφους στο Νοσοκομείο όχι μόνο της Πόλης μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου εργάστηκε.

Η ξαφνική απώλεια γέμισε θλίψη την κοινωνία των Τρικάλων, και οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν στους συγγενείς, στους ασθενείς του και στους φίλους του να τον συντροφέψουν στο τελευταίο ταξίδι.

Η σύντροφος της ζωής του, συνάδελφος μας , Καρδιολόγος Καλλιόπη Γαργάλα και τα τέκνα του Άγγελος και Γεωργιάννα, θα έχουν πάντα ζωντανή στη μνήμη τους τον αείμνηστο Απόστολο.

 

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και προσωπικά από εμένα, που με τίμησε με την φιλία του, απευθύνω το ύστατο χαίρε.

 

Γαία ελαφρά να έχεις φίλε μου.

Ο Πρόεδρος

 

ΠΕΤΡΟΥ ΚΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις