Επίσκεψη Παπακώστα στις Φυλακές Τρικάλων

Επίσκεψη στις φυλακές Τρικάλων, πραγματοποίησε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

Υποδεχόμενη από τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, κ. Θωμά Χαχάμη, τον Αρχιφύλακα κ. Θεόδωρο Αλεστά, τον Πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ. Γεώργιο Τζιώλα, όπως επίσης και από το λοιπό υπηρεσιακό, φυλακτικό προσωπικό, η Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των Φυλακών, προκειμένου η ίδια να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, δεδομένης και της τοποθέτησής της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας.

Αρχικώς, της επισημάνθηκε, το ζήτημα της υποστελέχωσης των φυλακών με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά και με φυλακτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών, όπως και η ανάγκη αποσυμφόρησής τους.Επιπλέον, συζητήθηκε, η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών κρατουμένων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και φυλακτικού προσωπικού, όπως επίσης και θέματα που αφορούν την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων, η οποία χρήζει, άμεσης, ενίσχυσης.

Επιπρόσθετα, από τον Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς, Υποδιευθυντή κ. Καππά Αθανάσιο, όπως επίσης και από τον Πρόεδρο του σωματείου των Εξωτερικών Φρουρών κ. Βασταρούχα Χαράλαμπο, τονίστηκε το ζήτημα ασφαλείας των φυλακών από σύγχρονους κινδύνους που ελλοχεύουν όπως, η προσέγγιση drone στις φυλακές, φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί και στις Φυλακές Τρικάλων. Ακόμη, η παροχή σύγχρονων υλικοτεχνικών υποδομών, κρίνεται απαραίτητη για τη διευκόλυνση του έργου του φυλακτικού προσωπικού, αλλά και για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Η επίσκεψη έκλεισε με τη δήλωση της Βουλευτού, η οποία από την αρχή της κοινοβουλευτικής της θητείας έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τα ζητήματα των φυλακών Τρικάλων, δεσμευόμενη να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες και επικοινωνίες για την εξεύρεση λύσεων στα ως άνω προβλήματα, το συντομότερο δυνατόν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις