Επίκαιρα ερωτήματα για τη σχέση παιδιών και ίντερνετ

Στην ημερίδα της «Αγκαλιάς Αγάπης»

«Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά σε μια σύγχρονη 5G εποχή». Άραγε, πόσο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά μας στην εποχή του 5G; Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά; Είναι άραγε πιο πολλά τα υπέρ ή τα κατά της ιντερνετικής αυτής εποχής; Θέματα όπως αυτά διαπραγματεύθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο η ημερίδα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγκαλιά Αγάπης».

Σύμφωνα με ορισμένα συμπεράσματα το Διαδίκτυο είναι καλό γιατί τα παιδιά αναπτύσσουν γρηγορότερα γνώσεις, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον, είναι ωφέλιμο αλλά και αποξενώνει και ο εθισμός των νέων σε αυτό είναι σημαντικό και ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που αφορά εξίσου κοινωνία και εκκλησία και είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά, οι νέοι να μάθουν να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας ώστε να προλαμβάνουν κάθε κακό.

Το πάνελ των εκλεκτών ομιλητών/τριών και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

-η κα Εύη Καρκανιά, Msc  Λογοθεραπεύτρια – Λογοπεδικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αγία Άννα, «Παιδιά και 5G εποχή: Πώς οι οθόνες επηρεάζουν την ανάπτυξη λόγου και ομιλίας των παιδιών;».

-ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος, Πρεσβύτερος, «Νέοι και Διαδίκτυο – Ο Ρόλος της Εκκλησίας».

-η κα Γεωργία Γκοβίνα, Ψυχολόγος Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, «Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός».

-ο κ. Ευάγγελος – Βασίλειος Καταραχιάς, Αξιωματικός Ασφάλειας Τρικάλων, Αστυνόμος Α’, «Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο και Παραβατικότητα Ανηλίκων».

– η κα Χρύσα Κίτσου, Ψυχίατρος Παιδιού – Εφήβου, «Μεγαλώνοντας με υγεία στην ψηφιακή εποχή».

– η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ΔΙ.Π.Ε. και ΔΙ.Δ.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας, «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά στην ψηφιακή εποχή. Μύθος ή πραγματικότητα;».

Σχετικές δημοσιεύσεις