Εξαιρετική η συναυλία του Μουσικού Σχολείου «Ωδή στη Λευτεριά»

Άριστες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση-συναυλία με τίτλο «Ωδή στη Λευτεριά» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων με την συνεργασία της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Πολιτισμού και του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης απευθύνανε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κα Έφη Λεβέντη που τόνισε ότι «η πόλη μας δεν έχει μόνο μεγάλο πλούτο στη μουσική παράδοση αλλά πλέον συνεχίζοντας αυτή την παράδοση έχει και δυναμικό παρόν στα μουσικά δρώμενα και στην μουσική σκηνή με μέρος της δυναμικής αυτής πορείας να αποτελεί το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων που εδώ και 23 χρόνια καλλιεργεί την μουσική και καλλιτεχνική παιδεία ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει υπέροχες συναυλίες και παραστάσεις όπως η σημερινή που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», ο Αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Κουκουμπάνης που μετέφερε τις ευλογίες και ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας που συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου για την μεγάλη και διαρκή καλλιτεχνική προσφορά τους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής «Τρίκαλα 1821-2021» κ. Μιχάλης Λάππας που αναφέρθηκε στη χαρμολύπη που αισθάνεται «λύπη γιατί λόγω των εγκλεισμών και περιορισμών μπορεί να μην έγιναν πολλές, μεγάλες και δυνατές εκδηλώσεις για το 1821 αλλά και χαρά γιατί με την εξαιρετική αυτή συναυλία το Μουσικό Σχολείο δίνει τα μηνύματα του σεβασμού στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και της ενότητας του λαού», η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κα Σοφία Αλεστά που τόνισε ότι η σημαντική αυτή συναυλία συνδυάζει την τέχνη με την ιστορία και τη γνώση και ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Χρήστος Κωστάκης.

 

 

Στην συναυλία ακούστηκαν τραγούδια όπως «Τσάμικος», «Η θέλησή μου βράχος», «Θούριος του Ρήγα», «Δέκα παλικάρια», «Να ΄τανε το ‘21», «Μάνα μου τα κλεφτόπουλα» κ.ά. ενώ κείμενα διάβασαν οι ηθοποιοί του Δημοτικού Θεάτρου κα Βίκυ Ιακωβάκη και κ. Δημήτρης Αλεξιάδης.

 

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις