Εξαιρετικές οι γιορτινές μουσικές «Παραμυθοδράσεις» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με παραμύθια, με μουσική, με πολλή αγάπη, ολοκληρώθηκε η πρώτη των δράσεων με τον τίτλο «Βιβλιοχριστούγεννα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Οι γιορτινές μουσικές «Παραμυθοδράσεις» είναι τμήμα της πρωτοβουλίας να δοθούν στιγμές χαράς και εκμάθησης στο πνεύμα των ημερών, σε νήπια των Τρικάλων. Η μουσικοπαιδαγωγός Ειρήνη Χαριτάκη και η μουσικός Μαρία Μπαλατσούκα παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα παραμύθια, τα οποία όμως στάθηκαν αφορμή για δραστηριότητες με δραματοποίηση, τραγούδι, κίνηση, παιχνίδι με τη χρήση απλών κρουστών μουσικών οργάνων. Μέσω της δράσης επιχειρήθηκε να υπάρξει βιωματική κατανόηση των παραμυθιών, ενώ έγινε συζήτηση για έννοιες, όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη, με τη διεύρυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Στη δράση πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων, το ΚΔΑΠ «Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων, τα Νηπιαγωγεία Αγίου Κωνσταντίνου, 7ο και 30ο των Τρικάλων.

Στην τελευταία χρονικά δράση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας, ο οποίος τόνισε πως με τις συγκεκριμένη δράσεις, «η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων βρίσκεται δίπλα στα μικρά παιδιά, προσφέροντας μια σημαντική εκπαιδευτική νότα, σε σχέση με τις εορτές των ημερών».

Από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 17:00, ξεκινούν οι δράσεις «Βιβλιοπλανήτες», επίσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων. Ακολουθούν οι δράσεις τις ακόλουθες ημέρες: Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου – 11:00, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου -11:00, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου – 11:00, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου – 11:00. Παρουσιάζει η Ελένη Ποζιού, θεατροπαιδαγωγός, φιλόλογος.

Σχετικές δημοσιεύσεις