Ενημερώθηκαν για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Τρικαλινοί μαθητές και γονείς 

Στην ημερίδα του Δήμου Τρικκαίων και της Career Gate

Με επιτυχία και με την παρουσία δεκάδων Τρικαλινών μαθητών και των γονέων τους, διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στη «Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού» (αίθουσα Θεόδωρου Μάρκελλου) του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων, η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων και η Εταιρεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού Career Gate, με τίτλο «Σωστή Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Όπως κατέγραψε ο «δ», οι ενδιαφερόμενοι/ες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στα μαθήματα που έδωσαν. Στη εκδήλωση έγινε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση στην οποία αναλύθηκαν:
– το εκπαιδευτικό σύστημα,– η ελάχιστη βάση εισαγωγής,
– ο υπολογισμός μορίων,
– η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,
– οι διαθέσιμες σχολές ανά πεδίο,
– τα επαγγέλματα του μέλλοντος και
– τα σύγχρονα εργασιακά δεδομένα.
Παράλληλα παρουσιάστηκε η μεθοδολογία σωστής συμπλήρωσης μηχανογραφικού με την παροχή χρήσιμων συμβουλών, που θα βοηθήσουν κάθε μαθητή/τρια, αφού κάνει την επιλογή των κατάλληλων σχολών, να τις βάλει σε σειρά προτίμησης.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Career Gate Κωστής Κατσανέβας και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Career Gate Θανάσης Λέλες, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας.

Στο τέλος της ημερίδας οι δύο ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις-απορίες των μαθητών.

 

Δ Π

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις