Ενημέρωση Παπακώστα για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας άμεσης επιχορήγησης στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού μας, με τους οποίους η κα. Παπακώστα ήρθε σε επικοινωνία, όλο αυτό το διάστημα, η λήψη έκτακτων μέτρων αποσυμφόρησης της οικονομικής ασφυξίας των κλάδων αυτών, κατέστη αδήριτη. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, πληττόμενους, λόγω covid 19, κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι έλαβαν τις κρατικές ενισχύσεις άμεσα, η καταβολή των αντίστοιχων ενισχύσεων στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, δυστυχώς καθυστέρησε αρκετά.

 

Με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19, άνοιξε από την Παρασκευή 11/09/2020, επίσημα η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ,η οποία θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των 45 χιλιάδων και πλέον παραγωγών, της χώρας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 8η Οκτωβρίου 2020.

 

Σύμφωνα με το άρ. 2 της απόφασης, δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας, είναι κτηνοτρόφοι αιγών και προβάτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα, οι οποίοι οφείλουν να πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας που αναγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο.

 

Όσον αφορά την χρηματοδότηση, κατά το άρ.3, η συνολική ενίσχυση που μπορεί να λάβει ο παραγωγός, (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) στο πλαίσιο της παρούσας αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει από οποιαδήποτε πηγή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 €. Στο ποσό των 100.000 €, περιλαμβάνονται κάθε μορφής φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις.

 

Ο κάθε εν δυνάμει δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλλει την αίτησή του απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 μέσω της επιλογής “Χρήση εφαρμογής” στην ηλεκτρονική διεύθυνση (πατήστε εδώ) εφόσον διαθέτει προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος (ΕΑΕ 2014-2020, υποβολή αιτήσεων για βιολογικά, νιτρορύπανσηκτλ) ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ (επιλογή “Αίτημα εγγραφής” στην ανωτέρω σελίδα). Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2019, ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19>Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.

 

 

Σε σχετική δήλωσή της η κα. Παπακώστα επισημαίνει: «Μελετώντας  τις κρατικές αποφάσεις και προωθώντας τα αιτήματα των πολιτών, προσπαθούμε άμεσα να βρούμε λύσεις και να σταθούμε ουσιωδώς στο πλευρό τους.Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου σε χωριά του Νομού, περιοχές κτηνοτροφικές και αγροτικές, αφουγκράστηκα την οικονομική δυσχέρεια του κλάδου, ιδιαίτερα μετά το τελευταίο δύσκολο εξάμηνο. Ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς οικονομίας, η αιγοπροβατοτροφία, πλήχθηκε βαρύτατα τον περασμένο Απρίλιο, γι’ αυτό οφείλουμε να παρέμβουμε με μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται αδιαλείπτως με γνώμονα τον πολίτη και ένα εξορθολογισμένο κρατικό μηχανισμό

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις