Εκδηλώσεις στη Σουίτα

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ο Σωτήρης Νταούλας και ο Παναγιωτης Αργυρόπουλος ανεβαίνουν στην σκηνή της Σουίτας, με ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την ελληνική έντεχνη σκηνή.

έναρξη 21:30

είσοδος ελεύθερη με μικρή προσαύξηση στο πρώτο ποτό

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
21:00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ του Άντον Τσέχωφ

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά

Η ομάδα Αστροναύτες δοκιμάζεται σε ένα από τα αριστουργηματικά μονόπρακτα του Τσέχωφ αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου, την «πρόταση γάμου».
Σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες και «καλλιστεία» σκύλων με την συναρπαστική φόρμα του αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα ο Αντώνης Σκαμνάκης, με τη μουσική του συνδυάζοντας την σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ακουστικό ήχο φέρνοντας στην σκηνή ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής όπως αυτό της tenor viola da gamba.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα όπου παρουσιάστηκε σε πολλούς διαφορετικούς και απρόσμενους χώρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση ταξίδεψε και εκτός συνόρων (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Κύπρο,Πολωνία, Τσεχία και Τουρκία) όπου το κοινό την αγκάλιασε πολύ θερμά.

Περίληψη:
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση(tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης
Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.
Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη
Φωτογραφίες: Milan Svoboda

Video και επιπλέον υλικό:
https://astronauts-theatre.gr/
https://youtu.be/zYQ-ylrDS8M?si=CzFORqLIvB3GDd1K

 

Σχετικές δημοσιεύσεις