Εκδήλωση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη ζωή και την υγεία

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, διοργανώνουν σημαντική επιστημονική εκδήλωση για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην υγεία αλλά και στην  καθημερινότητα μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ, στον ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον» των Τρικάλων,

Στην επιστημονική εκδήλωση βασικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης, Κώστας Γουργουλιάνης, που θα μεταφέρει την πρόσφατη προσωπική του εμπειρία  από Νοσοκομείο  Αναφοράς του Ιού (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Επίσης, θα ομιλήσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής κ. Όλγα Γκορτζή με θέμα «Διατροφή και ανοσοποιητικό στις μέρες της πανδημίας».

Ακόμη, ο Πνευμονολόγος Φοίβος Κοκκίνης, τ. Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, θα μιλήσει με θέμα «Ο εμβολιασμός στον ευπειθή, ευπαθή, αναπνευστικό ασθενή».

Ο Αλέξης Κωστάλας θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την εκδήλωση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταγραφεί αναλυτικά το  αποτύπωμα  της πρόσφατης κρίσης, πώς αντιδρούμε και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα διαμέσου της διατροφής  και να διατηρήσουμε  την σωματική και ψυχική μας Υγεία.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις