Εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, η οποία επισήμως τιμάται στις 14 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετείχε με παρουσία τιμητικού αγήματος. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης κ. Κοσμά Αποστολίδη,  με θέμα «Το Μικρασιατικό δράμα και οι ευθύνες των συμμάχων στη Μικρασιατική καταστροφή».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία, τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην πλατεία προσφυγικού συνοικισμού, παρουσία πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και φορέων της πόλης των Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου.

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις