Εκατοντάδες πιστοί απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουμπή

Γέμισε ασφυκτικά σήμερα το μεσημέρι ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, από πλήθος πιστών που προσήλθαν αθρόα για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ιερέα και πνευματικό πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουμπή, ο οποίος εκοιμήθη τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 72 ετών.

Πιστοί από την Αγία Μονή (όπου ο μεταστάς διακονούσε επί 40 και πλέον έτη ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου), από το Γαρδικάκι και τα Σαράγια (γενέτειρα και ενορία του), αλλά και κάθε γωνιά της πόλης, προσήλθαν για να του απευθύνουν σήμερα το ύστατο χαίρε.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών και Αυλώνος κ.κ. Χρυσόστομος και Χριστόδουλος, ενώ πλήθος κληρικών στάθηκε με σεβασμό δίπλα από το σκήνωμα του.

Με λόγια αγάπης και σεβασμού στο έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού πατέρα Αθανασίου Κουμπή, μίλησαν ο Τρικαλινής καταγωγής Μητροπολίτης Αυλώνος και εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών ο π. Γεώργιος Γραδούλας.

Από νωρίς το πρωί τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, όπου πλήθος πιστών πέρασαν να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις