Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Δ.Σ. του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη

Μέλη του ΔΣ του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου Τρικάλων που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

Κατά την επίσκεψη τους, η Πρόεδρος, Ναυσικά Μουλά, η Γεν. Γραμματέας, Αφροδίτη Μαργαρίτη, και ο Αντιπρόεδρος, Αριστείδης Σφέικος, έδωσαν στον  αντιπεριφερειάρχη τον 42ο τόμο του περιοδικού «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ»,  που ο σύλλογος εκδίδει ανελλιπώς από το 1981.

Ταυτόχρονα εξέφρασαν ευχαριστίες για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Αντιπεριφερειαρχη  Χρ. Μιχαλάκη προς τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Η περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει την διοργάνωση του, ανά τριετία, «ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ», ενίοτε και την έκδοση νέων τόμων στη σειρά του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. «ΚΕΙΜΕΝΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ».

Τα μέλη του ΔΣ παράλληλα ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δραστηριότητες του συλλόγου, στις οποίες περιλαμβάνονται εκτός από την διοργάνωση του Συμποσίου  Τρικαλινών Σπουδών, η έκδοση του περιοδικού «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» και η έκδοση επιστημονικών έργων σχετικά με την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων στη σειρά ΚΕΙΜΕΝΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης  «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ & ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ», η οργάνωση διαλέξεων από εγνωσμένου κύρους ερευνητές και προσωπικότητες διαφόρων επιστημονικών πεδίων, η διοργάνωση εκδρομών με συνδυασμό  ιστορικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών στοιχείων.

Ευχαριστώντας τον κο  Αντιπεριφερειάρχη, τα μέλη τόνισαν ότι η Βιβλιοθήκη, και κατ’ επέκταση το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό των μελών του Φ.Ι.ΛΟ.Σ., αποτελούν μια καλά κατηρτισμένη πηγή τεκμηρίωσης και προβολής της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής των Τρικάλων. Διευκρίνισαν δε ότι μπορούν να υποστηρίξουν με στοιχεία τεκμηρίωσης δράσεις προβολής της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης ανταπαντώντας ανέφερε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει  πάντα ενεργά δράσεις προβολής και διατήρησης του πολιτισμού και της ιστορίας της  περιοχής μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις