Δ. Τρικκαίων: Ποια μέτρα ελήφθησαν για κάθε σχολείο του Δήμου και για το 5ο Λύκειο Τρικάλων

Σε σχέση με επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων καθηγητών, της Δ/νσης του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων και του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων για τους όρους-προϋποθέσεις της επαναλειτουργίας των σχολείων, που εστάλη σε ΜΜΕ, ο Δήμος Τρικκαίων επισημαίνει τα εξής:

Α. Από την αρχή της πανδημίας ο Δήμος Τρικκαίων διά της αρμόδιας αντιδημαρχίας Παιδείας και μέσω της Σχολικής Επιτροπής, υιοθέτησε και υλοποίησε όλα τα μέτρα που υπέδειξαν και υποδεικνύουν ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Β. Στα διδακτήρια που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, αλλά και σε όσα λειτουργήσουν στη συνέχεια, ο Δήμος Τρικκαίων

  1. πραγματοποιούσε συνεχή καθαρισμό, ακόμη και όσο αυτά ήταν κλειστά, με τα μέσα που υποδεικνύουν οι οδηγίες.
  2. ο καθαρισμός εντάθηκε από τις αρχές αυτής εβδομάδας, τόσο στους αύλειους χώρους, όσο και στο εσωτερικό των διδακτηρίων, σε όλους τους χώρους (αίθουσες, τουαλέτες, γραφεία κ.α.) και σε όλα τα αντικείμενα (πόμολα, κουπαστές, παράθυρα, θρανία, υπολογιστές, εκπαιδευτικό υλικό κ.α.)
  3. η Σχολική Επιτροπή είχε ήδη μεριμνήσει και προμηθεύτηκε εγκαίρως αντισηπτικά. Μαζί με όσα χορήγησε το Υπουργείο Παιδείας, τα διδακτήρια στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Τρικκαίων διαθέτουν αντισηπτικά, που ήδη διανεμήθηκαν στους διευθυντές των σχολικών μονάδων
  4. ο Δήμος Τρικκαίων προμηθεύτηκε γάντια και μάσκες που ήδη παραδόθηκαν στους διευθυντές των σχολικών μονάδων
  5. καθορίστηκαν ήδη δύο βάρδιες καθαριστριών, που θα καθαρίζουν τα σχολεία από την έναρξη και στη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου η μία, και η δεύτερη μετά τη λήξη του ωραρίου
  6. λαμβάνεται ήδη μέριμνα για πρόσθετο εξοπλισμό στις καθαρίστριες, που ενισχύθηκαν με τις συναδέλφισσές τους από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γ. Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως τόνισε και στην τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «είναι δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και πάλι με ασφάλεια».

Δ. Ειδικά για το διδακτήριο του 5ου Λυκείου Τρικάλων, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί άμεσα έργο 2.400.000€ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για την ενεργειακή του αναβάθμιση, μαζί με το διδακτήριο του διπλανού 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Ε. Για τα λειτουργικά θέματα που ανακύπτουν σε κάθε σχολική μονάδα, σε όλη τη διάρκεια του έτους, ο Δήμος Τρικκαίων και η Σχολική Επιτροπή έχουν διαθέσει προς τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων, ειδική τηλεφωνική γραμμή και έχουν διαρθρώσει το προσωπικό της αρμόδιας αντιδημαρχίας με τρόπο, ώστε άμεσα να καταγράφονται και να επιλύονται τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στ. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιούν πρόσθετες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών, με βάση τις αναγκαιότητες και τον προγραμματισμό.

Ζ. Ο Δήμος Τρικκαίων είναι στο πλευρό όλης της σχολικής κοινότητας και ανά πάσα στιγμή στη διάθεση όλων των μελών της, ώστε τάχιστα να επιλύεται κάθε ζήτημα που τυχόν ανακύπτει.

#Μένουμε Ασφαλείς και στο σχολείο

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις