Δ. Τρικκαίων: Εκστρατεία και με το Αστικό ΚΤΕΛ ενάντια στη βία κατά γυναικών

Με μια συνεργασία που δημοσιοποιεί ακόμη περισσότερο τον σκοπό του, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Μπορεί η παγκόσμια αυτή ημέρα να μας βρίσκει περιορισμένους λόγω covid-19, αλλά, όπως τονίζουν τα στελέχη του Κέντρου, «τώρα, περισσότερο από ποτές, δίνουμε πιο δυνατά το μήνυμα της συμπαράστασης και της ενεργούς υποστήριξης σε κακοποιημένες γυναίκες».

Για τον λόγο αυτόν, σε συνεργασία με τοη διοίκηση του Αστικού ΚΕΤΛ, ένα λεωφορείο για το επόμενο εξάμηνο βάφτηκε με το λογότυπο και το γνωστό, πλέον σύνθημα «Δεν είσαι η Μόνη, Δεν είσαι Μόνη».

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου τόνισε ότι «το Κέντρο παραμένει δίπλα στις τρικαλινές όλα αυτά τα χρόνια, σηματοδοτώντας την εξειδίκευση σε έναν πολύ κρίσιμο και σημαντικό τομέα της κοινωνικής μας ζωής και την αποτελεσματικότητα στη στήριξη των γυναικών». Ευχαρίστησε, δε, τον πρόεδρο του ΔΣ και όλο το ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ για τη συνεργασία του με τον Δήμο Τρικκαίων και τη μεταφορά σε όλη την πόλη του μηνύματος ενάντια στη βία κατά γυναικών.

Όπως τονίζουν στελέχη του Κέντρου, ήδη έχουν υποστηριχθεί 500 τρικαλινές στα θέματα για τα οποία ζήτησαν βοήθεια και συνδρομή.
Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, το Κέντρο συμπληρώνει 7 χρόνια ζωής και ήδη το πλήθος των δράσεων αποδεικνύει και την ενεργή επικοινωνία με την τρικαλινή κοινωνία: συνεργασία με τις από τον νόμο αρχές (ΕΛ.ΑΣ, Δικηγορικός Σύλλογος κ.α.), φωτογράφιση αιρετών με το σύνθημα του Κέντρου, ημερίδες στα Τρίκαλα και στα χωριά του Δήμου, εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, όπως με την Πωλίνα Γκιωνάκη και την Κατερίνα Διδασκάλου, έκθεση φωτογραφίας, συναυλία με τη Λίνα Νικολακοπούλου, δράσεις ενημέρωσης και πολλά άλλα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας δήμου Τρικκαίων παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ).

Υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24310 27943

Email : [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/supportwomentrikala.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις