Δωρεά φορητών υπολογιστών στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ παρέλαβε δωρεά έξι φορητών υπολογιστών (laptop) ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» 2020 του Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Οι δεκατρείς μαθητές-επιχειρηματίες του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, όντας ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και έχοντας συμμετάσχει σε ανάλογα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus+), προέβησαν στην ίδρυση της εικονικής επιχείρησης APIS (Automatic Plant Irrigation Systems), δημιουργώντας το LifeDrop  ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Το εγχείρημα αυτό υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί: Γεώργιος Γίδας, Ευαγγελία Μανίκα και Ευάγγελος Μαντζάνας έχοντας αρωγό τον σύμβουλο- εθελοντή Χρήστο Βράκα (Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας LAFARM)

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων(ΣΕΝ),που στηρίζει εμπράκτως όλες αυτές τις ενέργειες, δώρισε τους έξι φορητούς υπολογιστές στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για να συνεχίσει τις πρωτοπόρες εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Το ΣΕΝ/JA Greece με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιεί δίνει το έναυσμα για δημιουργία και προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να αποδείξουν όχι μόνο ως προς τον εαυτό τους, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία τις ικανότητες τους.

Η Διεύθυνση, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ευχαριστούν θερμά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) για τη δωρεά των έξι φορητών υπολογιστών (laptop) στο σχολείο μας. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς η επιλογή του σχολείου μας για την ευγενική αυτή προσφορά.

Σχετικές δημοσιεύσεις