Διασκεδαστική η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη

Το πρωί του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη

 

 

Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που κάθεται σε ένα πανέμορφο, μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ωκεανού και απολαμβάνει τον χυμό του.
Η μέρα είναι μαγευτική και εκείνος νιώθει σαν να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.
Το νησί του είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ και δεν το αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ. Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ. Φαίνεται… ότι βουλιάζει! Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;

 

Αυτή με λίγα λόγια είναι η πλοκή του νέου βιβλίου της κας Μαρίνας Γιώτη με τίτλο «Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωί του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη από το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, το ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων «Ο Σταθμός» και τις εκδόσεις Διόπτρα.

Σύμφωνα με την συγγραφέα «Η ουσία αυτού του παραμυθιού αφορά την προσαρμοστικότητα για την κλιματική αλλαγή αλλά και την προσαρμοστικότητα ως βασική δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές, τις προκλήσεις και τις νέες καταστάσεις στη ζωή. Έχει επίσης σαν θέμα την ψυχική ενδυνάμωση. Η ιστορία του Ποτέ-Ποτέ μιλά για το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις εκάστοτε συνθήκες, για να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε εφόδια για την εξέλιξή μας. Έχοντας στον πυρήνα του τη ρήση του Ηράκλειτου ότι «η μόνη σταθερά της ζωής είναι η αλλαγή», το νέο αυτό παραμύθι είναι μια ιστορία που αποδεικνύεται κάθε μέρα πιο επίκαιρη από ποτέ για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές της ζωής, αλλά και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

 

 

 

Η παρουσίαση συνοδεύθηκε από ένα διασκεδαστικό διαδραστικό βιβλιο-πάρτυ από τα μικρά παιδιά του ΚΔΑΠ «Ο Σταθμός» και συγκεκριμένα από το Τμήμα Θεάτρου της κας Φανής Σπανού, το Τμήμα Μουσικής της κας Σταυρούλας Φωτειάδου, των Εικαστικών της κας Γιάννας Αλεξίου και το Τμήμα Χορού της κας Αχιλλίτσας Καλογριά.

 

Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Σταθμός είναι η κα Βιβή Νικολάου.

Σχετικές δημοσιεύσεις