Δημήτρης Παπαστεργίου: “Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή που άφησε ο Ντάνιελ”

Στην πρωινή εκπομπή της Λέσχης 97,6 μίλησε σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σχετικά με τα όσα έγιναν και συνεχίζουν να τρέχουν ακόμη και σήμερα με την καταστροφική κακοκαιρία Daniel που επλήγησε την Θεσσαλία. Από μεριάς του εξασφάλισε ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστεί η καταστροφή και θα πράξει ο,τι χρειάζεται προκειμένου να πάρουν πίσω ότι έχασαν οι δημότες του Δήμου Τρικκαίων αλλά και οι κάτοικοι όλου του νόμου Τρικάλων. Τόνισε πως μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστα Σκρέκα αλλά και με όλους τους βουλευτές θα προσπαθήσουν όσο γίνεται να βοηθήσουν την κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε για την επίθεση που δέχτηκε στα Μεγάλα Καλύβια ανέφερε ότι με τόση λάσπη και ταλαιπωρία δικαιολογεί τον οποιοδήποτε και διευκρίνισε ότι βρισκόταν από το βράδυ της Τετάρτης στο συντονιστικό κέντρο στο Δημαρχείο των Καλυβίων μαζί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά.

Αναλυτικά ανέφερε:

« Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της πλημμύρας, όπως στο Δήμο της Φαρκαδόνας πχ που μιλάμε με τον κ. Αγναντή πολλές φορές την ημέρα. Και με τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο το θέμα, κι εκεί προσπαθώ να βοηθήσω όσο γίνεται.

 

Εμείς που δρούμε στα Τρίκαλα, εμείς που καταγόμαστε από τα Τρίκαλα, δεν θα το ξεχάσουμε, θα είμαστε εκεί όλοι και θα βοηθήσουμε, Υπουργοί, βουλευτές.

 

Το φαινόμενο ήταν πάρα πολύ έντονο, όμως εμείς τη δουλειά που είχαμε να κάνουμε σε καθαρισμούς την κάναμε. Το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, και παρά τα φερτά υλικά που κατέβηκαν, τα δίκτυα την επόμενη μέρα είχαν απορροφήσει νερό, σημαίνει ότι κάποια δουλειά είχε γίνει. Φυσικά πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά γενικότερα στη Θεσσαλία, όχι μόνο τι θα κάνει ο Δήμος Τρικκαίων.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε δουλειά, στο πλαίσιο των παροχών νερού που είχαμε. Μετά τον Ιανό ανασχεδιάσαμε πολλά πράγματα, αλλά σε αυτή την πλημμύρα οι παροχές νερού ήταν 3 φορές πάνω από τον Ιανό, μόνο για τα Τρίκαλα.

 

Με τόση λάσπη και ταλαιπωρία δικαιολογώ τον οποιοδήποτε, ακόμη και τον άνθρωπο που μου επιτέθηκε στα Μεγάλα Καλύβια. Τα υπόλοιπα στο τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει, θα τα δει και η Δικαιοσύνη. Θεωρώ πως αν δεν είχαν γίνει τα έργα που έχουν γίνει, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

 

Με το Νίκο Σακκά μαζί ήμασταν το βράδυ της Πέμπτης στα Καλύβια, και ζήσαμε αυτή την προσπάθεια να μεταφέρουμε ανθρώπους σε ασφαλή μέρη, και στήσαμε και το επιχειρησιακό κέντρο για τη βοήθεια στους κατοίκους από την επόμενη μέρα.

 

Είναι δύσκολη η κατάσταση, και καθημερινά και με τον Κώστα Σκρέκα και τους βουλευτές, προσπαθούμε να είναι παντού ο κρατικός μηχανισμός. Η δημόσια υγεία είναι ένα μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά προχωράμε με προσοχή και επιμονή.»

Σχετικές δημοσιεύσεις