ΔΕΥΑΤ: Λύση για τα όμβρια ύδατα της Μπάρας

Ένα διπλό έργο για τα όμβρια και ακάθαρτα νερά της Μπάρας, που για χρόνια ταλαιπωρεί την περιοχή, υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα στην περιοχή κοντά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, που πλέον λύνεται με το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Αυτό αναλύεται σε δύο υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ Α: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ

ΥΠΟΕΡΓΟ Β: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ»
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 226.000 €.πλέον Φ.Π.Α. και τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική επιχείρηση προωθεί συνεχώς λύσεις και βελτιώνει ζητήματα ύδρευσης κα αποχέτευσης στον Δήμο Τρικκαίων.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν βελτιώσεις στα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων της περιοχής Μπάρας Τρικάλων με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους. Ετσι, θα ανακουφιστεί η περιοχή, ειδικά κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων. Οι εργασίες αφορούν σε δύο διακριτές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:

ΥΠΟΕΡΓΟ Α

Στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Καστρακίδου, θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο που θα οδηγεί τα όμβρια ύδατα (όταν αυτά θα υπερβαίνουν το 80% της παροχής πλήρωσης του υφιστάμενου αγωγού), στον πλακοσκεπή αγωγό της οδού 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Καστρακίδου και Βαθυκλέους.

Το έργο αυτό θα ανακουφίσει ιδιαίτερα την περιοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Παιδικού Σταθμού που πλημμυρίζει σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

ΥΠΟΕΡΓΟ Β

Κοντά στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γλύκωνα – εντός της οδού Μαβίλη-, θα κατασκευαστεί φρεάτιο αντλιών και καταθλιπτικός αγωγός ομβρίων που θα οδηγεί τα πλεονάζοντα όμβρια ύδατα που δεν μπορεί να παραλάβει ο υφιστάμενος αγωγός, στον πλακοσκεπή αγωγό επί της 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης.

Στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γαλατείας, ο νέος δίδυμος αγωγόςθα συνδεθεί στον υφιστάμενο δίδυμο καταθλιπτικό ακαθάρτων και έτσι θα οδηγεί τα ακάθαρτα μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης, στο αντλιοστάσιο επί της διασταύρωσης των οδών Έλλης και Φαρμάκη.

Τόσο οι αγωγοί ακαθάρτων όσο και ο αγωγός ομβρίων θα βρίσκονται στο ίδιο σκάμμα για το κοινό μήκος χάραξης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις