ΔΕΥΑΤ: Δεύτερη φάση έργων για τα όμβρια της Μπάρας

Με το δεύτερο υποέργο για τις «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΤ για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή αυτή των Τρικάλων. Η εργολαβία ξεκίνησε με τον πρώτο υποέργο, την «Κατασκευή αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού ομβρίων» υδάτων στην πλατεία ανάμεσα σε 10ο Δημοτικό και 1ο ΕΠΑΛ. Εκεί κατασκευάστηκε αντλιοστάσιο που θα οδηγεί τα όμβρια ύδατα (όταν αυτά θα υπερβαίνουν το 80% της παροχής πλήρωσης του υφιστάμενου αγωγού), στον πλακοσκεπή αγωγό της οδού 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Καστρακίδου και Βαθυκλέους. Το έργο αυτό ανακουφίζει ιδιαίτερα την περιοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Παιδικού Σταθμού.  Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε αυτό το σημείο και απομένει η τοποθέτηση εξοπλισμού.

Πλέον, ξεκίνησαν τα έργα για την «Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ομβρίων και δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων», κοντά στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γλύκωνα. Εντός της οδού Μαβίλη θα κατασκευαστεί φρεάτιο αντλιών και καταθλιπτικός αγωγός ομβρίων που θα οδηγεί τα πλεονάζοντα όμβρια ύδατα που δεν μπορεί να παραλάβει ο υφιστάμενος αγωγός, στον πλακοσκεπή αγωγό επί της 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης.
Στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γαλατείας, ο νέος δίδυμος αγωγός θα συνδεθεί στον υφιστάμενο δίδυμο καταθλιπτικό ακαθάρτων και έτσι θα οδηγεί τα ακάθαρτα μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης, στο αντλιοστάσιο επί της διασταύρωσης των οδών Έλλης και Φαρμάκη.

Ολο το έργο είχε προϋπολογισμό 226.000€ πλέον ΦΠΑ και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί, δίνοντας λύση σε προβλήματα με τα όμβρια σε μια μεγάλη περιοχή των Τρικάλων.

Τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών, τονίζοντας την υλοποίηση πλήθους έργων υποδομών, από τη δημοτική επιχείρηση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις