Για την προσφορά του στη Δημοτική Παράδοση βραβεύτηκε ο λαουτιέρης Κώστας Ακρίβος το Σάββατο, από τον Σύλλογο των Γαρδικιωτών

Υπέροχη ήταν η εκδήλωση απόδοσης τιμής στον βετεράνο τραγουδιστή και λαουτιέρη κ. Κώστα Ακρίβο που πραγματοποιήθηκε από τον Ευεργετικό Σύλλογο Γαρδικίου-Αθαμάνων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» το βράδυ του Σαββάτου στο «Φρούριο».

Στον κορυφαίο καλλιτέχνη απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Τζένη Σγούρου και τον πολυγραφότατο ερευνητή της παράδοσης κ. Σωτήρη Γοργογέτα που εξήραν την σπουδαία προσφορά του άριστου μουσικού και οικογενειάρχη κ. Ακρίβου, προβλήθηκε βίντεο με το βιογραφικό του και φωτογραφικό υλικό από την πλούσια καριέρα του ενώ στον χαιρετισμό του ο γιος του τιμώμενου κ. Θανάσης Ακρίβος τόνισε: «Αισθάνομαι υπερήφανος και βαθιά συγκινημένος για την βράβευση του πατέρα μου που έχει μεγάλη προσφορά για την διατήρηση της λαϊκής κληρονομιάς και παράδοσης στον τόπο του, το ξακουστό Γαρδίκι, και όχι μόνο. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζεται τόσο το δικό του έργο όσο και όλων των συναδέλφων του με την μεγάλη κληρονομιά. Τους χρωστάμε πολλά. Να συνεχίσετε σαν Σύλλογος την βράβευση και άλλων αξιόλογων Γαρδικιωτών όπως επιστήμονες, λόγιους, καλλιτέχνες, πολιτικούς και όσοι άλλοι έχουν προσφέρει στον τόπο μας».

 

 

 

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής κυρίους Δημήτρη Καλαμπόκα (κλαρίνο), Γιώργο Κολτσίδα (κλαρίνο), Σωτήρη Γοργογέτα (τραγούδι), Χρήστο Αδάμο (κιθάρα), Γιάννη Γεωργίου (αρμόνιο), Αλέξανδρο Αραπογιάννη (αρμόνιο), Ξενοφώντα Τσιούνη (τραγούδι), Κώστα Μπατατόλη (τραγούδι), Ρούλη Μαλάμο (τραγούδι), Τέλη Παπακώστα (τραγούδι), Γιάννη Γκουζιώτη (τραγούδι), Μάκη Ταμπάκο (κλαρίνο), Θοδωρή Μουστάκα (τραγούδι) και Βασίλη Μαργαρίτη (τραγούδι).

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις