Γεμάτη θρησκευτικό συναίσθημα και πίστη η εκδήλωση του Σωματείου Ιεροψαλτών

Αφιερωμένη στο μεγαλείο και το μέγεθος του Θείου Πάθους έως τη Σταυρική Θυσία μέσα από την κορωνίδα της ποίησης της βυζαντινής υμνολογίας, τους ύμνους της Εβδομάδας των Παθών, ήταν η έξοχη εκδήλωση με τίτλο “Εκεντήθης την πλευράν” του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων το απόγευμα της Παρασκευής στο «Κτήριο Παπαστεριάδη».

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων, τόνισε πως «Ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας, όχι όμως όπως τον φαντάζονταν ο κόσμος, αλλά όπως ο ίδιος δίδασκε: Αυτός που θα πρόσφερε τη Σωτηρία, Αυτός που θα μιλούσε και θα ζούσε την Αγάπη, Αυτός που δεν θα έπαυε ποτέ να παρουσιάζει στους ανθρώπους την Αλήθεια. Γι’ αυτόν τον Μεσσία, παραστάτη πολύτιμο, μας μιλάει η ορθόδοξη λατρεία μας: με τα δρώμενα, τις εικόνες, τον λόγο, την υμνολογία, με την ποίηση και το μέλος γιατί όλα βοηθούν την καρδιά να νιώσει βαθιά κι αληθινά τον ερχομό του Χριστού στον κόσμο».

Τη χορωδία διηύθυνε ο χοράρχης κ. Παναγιώτης Καλαμπάκας, Καθηγητής και Πρωτοψάλτης Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Τα κείμενα αφηγήθηκαν ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Ματρακούκας και τα μέλη αυτού κυρίες Ελένη Βρύση και Αναστασία Γκίκα, καθώς επίσης, ο υπεύθυνος Τύπου του Δ.Σ. των Ιεροψαλτών κ. Παύλος Κολώνας και η κα Γεωργία Κράβαρη. Ο Βυζαντινός Χορός απαρτιζόταν από τους κυρίους Ευθύμιο Σπύρου, Αθανάσιο Τζέλη, Αθανάσιο Λαμπρόπουλο, Χρήστο Παπαϊωάννου, Άρη Ντίνα, Νικόλαο Χλωρό, Δημήτριο Μπίλα, Χρήστο Πρασσά, Χρήστο Μοδέστου, Πολύκαρπο Ζιώγα, Γεώργιο Ζιώγα, Ευάγγελο Λαγό, Λεωνίδα Πλαστάρα, Νικόλαο Μακρή, Νικόλαο Γκόγκο, Νικόλαο Πλαστάρα, Ιωάννη Κοντοκώστα, Κων/νο Κοντοκώστα, Κλεομένη Χολέβα, Γεώργιο Καλούτσα, Δημήτριο Αραπογιάννη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις