Βράβευση μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Τρικάλων

Η Διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων, κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, και ο κ. Άκης Αναστασίου, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το χώρο του Ενιαίου  Ειδικού  Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου, προκειμένου να παρευρεθούν στην απονομή  βραβείων για τη διάκριση των μαθητών  στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Cinema…διάβασες;».

Οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ με τη βοήθεια των  καθηγητών  τους  κατέκτησαν το 1Ο βραβείο (μαζί με άλλα δύο σχολεία σε σύνολο 57 που πήραν μέρος) για την ταινία τους με τίτλο «Έδρα Παναγίτσα» στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω». Η κατηγορία αυτή επιβραβεύει ταινίες που προωθούν τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργής πολιτειότητας.  Στην κατηγορία «Ειδικές σχολικές μονάδες» (σε σύνολο 18 σχολείων) τα παιδιά βραβεύτηκαν με «Μνεία Τεκμηρίωσης». Η ταινία των μαθητών, αποτυπώνει ένα μέρος του προβλήματος, καθώς  παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με κινητικά προβλήματα. Ειδικότερα τα παιδιά που πήραν μέρος ενσάρκωσαν την αληθινή ιστορία συμμαθητή τους, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση κατά την μετακίνηση  από και προς το σχολείο, καθώς αυτό δεν πληροί εντελώς τις προδιαγραφές για την ειδική εκπαίδευση.

Το κλίμα που επικράτησε στην τελετή ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό για τους παρευρισκόμενους, επειδή έβλεπαν τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες, τα οποία όμως, μέσω της τέχνης βρήκαν τον τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα τους.

Εκ της Διευθύνσεως

Σχετικές δημοσιεύσεις