Βελτιώνονται οι υποδομές του ΣΜΑ Τρικάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Την έγκριση για τη συμβασιοποίηση του έργου έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ξεκινά το έργο της συμπλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  προϋπολογισμού 183.048,67 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Τρικκαίων και Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.).

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωράμε στη συμβασιοποίηση ενός χρήσιμου έργου με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία,  που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του Δήμου  για την καθαριότητα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια εποχή που χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός και απλοποίηση ενεργειών, εμείς προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η Θεσσαλία είναι η πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, χωρίς χωματερές και χωρίς περιβαλλοντικά πρόστιμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο ΣΜΑ Τρικάλων

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα κατασκευαστεί σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στην Τ.Κ. Ριζαριού, εκτός σχεδίου πόλεως, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και θα εξυπηρετεί την μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Για την λειτουργία του έργου πέρα από τα απαραίτητα έργα υποδομής (γεφυροπλάστιγγα, ράμπες ανόδου-καθόδου απορριμματοφόρων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλπ),  θα γίνει προμήθεια δύο ημιρυμουλκών οχημάτων με συμπίεση και ενός πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων, οι συμβάσεις των οποίων έχουν ήδη υπογραφεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις