Βαριές καμπάνες για τη μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων το 2013

Ένοχους, μεταξύ άλλων, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επιβάλλοντας κάθειρξη 30 ετών σε δύο κατηγορούμενοί που συμμετείχαν στη μαζικότερη απόδραση που έγινε από τις νέες Φυλακές Τρικάλων το βράδυ στις 22 Μαρτίου 2013.

Μια καλοσχεδιασμένη και από καιρό προετοιμασμένη απόδραση σύμφωνα και μετά σχέδια που βρέθηκαν, ενώ οι εξωτερικοί συνεργάτες των δραπετών, φαίνεται πως γνώριζαν από όπλα, βεληνεκές, θέσεις βολής κλπ.

Δύο φρουροί τραυματισμένοι, έντεκα συνολικά δραπέτες (σ.σ. άδειασε όλη η πτέρυγα όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο δικαστήριο) στην πλειοψηφία τους βαρυποινίτες Αλβανοί υπήκοοι, ενώ οι διωκτικές αρχές ελάχιστα γνωρίζουν για τους  συνεργούς τους οι οποίοι γάζωσαν τις φυλακές.

Την επομένη της απόδρασης σε χωράφι και στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Νίκαιας – Αγίων Αναργύρων Λάρισας σε έναν δρόμο που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν, βρέθηκε καμένο ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες. Ένα λευκό βαν, μάρκας Mercedes Vitoπου είχε κλαπεί από το Κορωπί Αττικής.

Δύο από τους δραπέτες φέρεται πως λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 16 Μαΐου 2013 με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ και εξαφανίστηκαν, όπως και οι περισσότεροι από τους  δραπέτες.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Σχετικές δημοσιεύσεις