«Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» με (για) τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, δώδεκα χρόνια μετά την «φυγή», του αξέχαστου Τρικαλινού Ερμηνευτή θα ακούσουμε δεκάδες διηγήσεις για τον άνθρωπο Δημήτρη Μητροπάνο από τον συγγραφέα Θανάση Κάππο και δύο ακόμη ομιλητές – έκπληξη.

Στη Σουΐτα, μετά τις 9 μ.μ.

 

Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν θυμάμαι να πέρασε ποτέ ούτε μία ημέρα χωρίς να ακούσω τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου! Το ίδιο φαντάζομαι πως συμβαίνει και με εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του λαϊκού τραγουδιού.

Γι’ αυτό το λόγο, επειδή τον ακούτε καθημερινά, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο «Μητσάρας» έχει φύγει από κοντά μας εδώ και δώδεκα ολόκληρα χρόνια, στις 17 Απριλίου του 2012, ημέρα Τρίτη. Μάλιστα ο «διάλογος» τον αποχαιρέτησε με ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο και ένα δισέλιδο αφιέρωμα που διαβάσθηκε από χιλιάδες Τρικαλινούς.

Φέτος με αφορμή και τα 30 χρόνια του «διαλόγου» αποφασίσαμε να εντάξουμε στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό τους και μια ξεχωριστή εκδήλωση για να γνωρίσουμε καλύτερα και τον άνθρωπο Δημήτρη Μητροπάνο μέσα από τις διηγήσεις δεκάδων διακεκριμένων (ο καθένας στο είδος του) Ελλήνων που γνώρισαν από κοντά τον αξέχαστο ερμηνευτή.

Όλες αυτές οι διηγήσεις είναι συγκεντρωμένες στο συγκινητικό αφιερωματικό βιβλίο για τον Δημήτρη Μητροπάνο του δημοσιογράφου Θανάση Κάππου με τίτλο «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο. Ο Δημήτρης Μητροπάνος μέσα από σπάνιες διηγήσεις», εκδόσεις «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, δώδεκα χρόνια μετά τον χαμό του Μητροπάνου, ο Θανάσης Κάππος θα είναι μαζί μας στην «Σουΐτα» και μαζί με δύο ομιλητές – έκπληξη θα μας πούνε πολλές «διηγήσεις» για το παιδί από την Αγία Μονή με την «γλυκιά, ζεστή και αντρίκια φωνή» και την μεγάλη και πάντα λαϊκή βραδιά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κρούπης.

Το πλήρες πρόγραμμα της βραδιάς, με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις