Ασφαλή σχολεία και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δ. Τρικκαίων

Ετοιμασίες και για το άνοιγμα σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Δήμο Τρικκαίων. Με βάση την απόφαση για επαναλειτουργία τους, ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου 2020 με τις καθαρίστριες, μόνιμες και με συμβάσεις.

Η συζήτηση περιστράφηκε στον τρόπο καθαριότητας των σχολείων και επελέγη η τροποποίηση των ωραρίων εργασίας τους, με τρόπο, ώστε όλα τα σχολεία να παραμένουν καθαρά, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, από τις 110 συνολικά καθαρίστριες.

Εγινε η σχετική κατηγοριοποίηση και στα 98 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Τρικκαίων, θα υπάρχει συνεχής καθαριότητα, με διαφοροποίηση του μοντέλου καθαριότητας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα εκεί 29 σχολεία, μόνο ως προς τις ώρες εργασίες των καθαριστριών.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αμοιβών, ενώ διευθετήθηκε και ο τρόπος αναπλήρωσης εισοδήματος από το συνεχόμενο ωράριο, βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης. Επίσης, μετά τις 12 Ιουνίου, οπότε σταματά η λειτουργία των Γυμνασίων, θα υπάρχει εκ νέου τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και συνεξέταση του τρόπου καθαριότητας στα διδακτήρια που θα φιλοξενήσουν τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ταυτόχρονα, γίνεται η παραλαβή των απολυμαντικών (756 μέχρι την Πέμπτη κα άλλα 306μ σε λίγες ημέρες), ενώ ο Δήμος Τρικκαίων έχει φροντίσει και για όλο το πρόσθετο υλικό που δίνεται στις διευθύνσεις των σχολείων, όπως γάντια, μάσκες, ποδιές καθαριστριών.

Ο κ. Αναστασίου τόνισε ε ότι αποτελεί κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Τρικκαίων η ασφάλεια και η καθαριότητα των μικρών μαθητών/τριών. «Όπως κινηθήκαμε σε Γυμνάσια και Λύκεια Εκπαίδευση, με σοβαρότητα και συνεχή καθαριότητα, έτσι συνεχίζουμε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», επεσήμανε.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις