Ασπροποταμίτισσα η πρόεδρος της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής

Η πρόεδρος στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, που κατάφερε να διευθύνει υποδειγματικά, η Αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη, κατάγεται από την Τζούρτζια Ασπροποτάμου, την οποία και επισκέπτεται συχνά.

Η υψηλή νομική της κατάρτιση, το βαρύ βιογραφικό της αλλά και η έμφυτη ικανότητά της να χειρίζεται δύσκολες υποθέσεις δίκαια και ευθύβολα είναι διαπιστωμένες, από το μέχρι σήμερα επαγγελματικό της αποτύπωμα στο δικαστικό σώμα.

Όταν κληρώθηκε για να διευθύνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το 2015 , ένας ανώτατος δικαστής έλεγε πως «αν η κληρωτίδα είχε ανθρώπινο εγκέφαλο και κριτήριο, πάλι την Λεπενιώτη θα επέλεγε για αυτή τη δίκη» συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες της δίκης, την ιδιοσυγκρασία των κατηγορουμένων και τον δυναμικό χαρακτήρα και την νομική κατάρτιση της προέδρου. Οι χαρακτηρισμοί «δυναμική, αποφασιστική» έως και « σκληρή» που τη συνοδεύουν , εμπεριέχει πάντα ένα αλλά το οποίο περικλείει και άλλα δύο βασικά προσόντα ενός ικανού δικαστή: Δίκαιη και δωρική.

Αυτός ο χαρακτηρισμός συνεχίζει να τη συνοδεύει και μετά από 4 χρόνια από την έναρξη μίας από τις απαιτητικότερες δίκες της μεταπολίτευσης και αυτό δείχνει πως η ίδια συνεχίζει να επιτελεί το καθήκον της με τον τρόπο που γνωρίζει και επιτάσει η αυστηρή Θεσσαλική της καταγωγή.

Η Μαρία Λεπενιώτη είναι σύζυγος του έγκριτου ιατροδικαστή και προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο αξιόλογα παιδιά, το Γιώργο και τη Βίβιαν.

 

Πηγή: tv10.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις