Απολαυστικοί «Μπαμπούλες» στο θεατράκι του Φρουρίου

Η ανατρεπτική κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα κ. Αλφρέντο Σανθόλ παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του Φρουρίου και χάρισε μοναδικές στιγμές γέλιου στο κοινό. Το έργο, αφού σημείωσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ανεβαίνει για πρώτη στην Ελλάδα με έναν υπέροχο θίασο ισχυρών πρωταγωνιστών της νέας γενιάς.

Οι «Μπαμπούλες» είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Λεμονίτσα (Νίτσα) το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τριανταφυλλίτσα (Λίτσα) είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι. Επειδή η Νίτσα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Λίτσα, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Νίτσα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Ζαχαρίας κι η Ζαχαρούλα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα!

Στον «Διάλογο» μίλησαν όλοι οι πρωταγωνιστές της παράστασης και μας ανέφεραν για το έργο και τον ρόλο τους:

 

Σοφία Μανωλάκου: «Το θέατρο είναι ζωντανό και είναι εδώ. Ο κόσμος θεωρώ ότι είναι λίγο φοβισμένος αλλά εμείς τηρούμε σαν παραγωγή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όλος ο θίασος έχει εμβολιαστεί και μακάρι όλο αυτό το πράγμα να τελειώσει γρήγορα και να εμβολιαστεί ο κόσμος ώστε να αποφύγουμε νέο λοκντάουν. Οι «Μπαμπούλες» είναι μια ιδιαίτερη κωμωδία, ο κόσμος γελάει πάρα πολύ, έχουμε μεγάλη αποδοχή από το κοινό και ελπίζουμε έτσι να κυλήσει και το υπόλοιπο καλοκαίρι. Εγώ κάνω το αληθινό φάντασμα του σπιτιού όπου μαζί με τον Γιώργο Χρανιώτη είμαστε οι άνθρωποι που χτίσαμε το σπίτι που ζούνε τώρα οι δύο αδελφές και ξαφνικά παίρνουμε ζωή για να πείσουμε την μία από αυτές να κρατήσει και να μην πουλήσει το σπίτι. Η παράσταση πάει πολύ καλά και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και το φθινόπωρο στην Αθήνα».

 

Δημήτρης Μακαλιάς και Αντιγόνη Ψυχράμη: «Είναι μια ισπανική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων. Είναι δύο αδερφές, η Λεμονίτσα και η Τριανταφυλλίτσα, που έχουν ένα σπίτι όπου ακριβώς από δίπλα περνάει μια εθνική οδός και πρέπει να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ή θα πουλήσουν το σπίτι. Εκεί παρεμβαίνουν δυο ζευγάρια, το ένα είναι δυο φαντάσματα από το παρελθόν, δύο πρόγονοι που έχουν χτίσει το σπίτι με κόπο και θέλουν να μην πουληθεί το σπίτι και εμφανίζονται και δύο ψεύτικα φαντάσματα, οι μπαμπούλες, που τους έχει προσλάβει η μία αδερφή να τρομάξουν την άλλη και να το πουλήσουν. Είναι μια ωραία κωμωδία με μαύρο χιούμορ, ο κόσμος περνάει καλά και μέχρι στιγμής υπάρχει θετική ανταπόκριση από το κοινό. Μετά από τόσο καιρό καραντίνας βλέπουμε ότι ο κόσμος θέλει να βγει έξω, θέλει να δει θέατρο και χαιρόμαστε γι’ αυτό».

Αντώνης Κρόμπας: «Είναι ένα έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Μαδρίτης το οποίο εξελληνίστηκε σε ένα βαθμό και είναι μια ανατρεπτική κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό και τραγελαφικές καταστάσεις. Ο κόσμος γουστάρει και χαίρεται την παράσταση, συμμετέχει και φεύγει πάρα πολύ ευχαριστημένος».

 

Ελένη Βαΐτσου: «Είναι μια πολύ ωραία κωμωδία και νομίζω ότι όλοι έχουμε ανάγκη την κωμωδία αυτό το καλοκαίρι. Κάνω την μία από τις δύο αδερφές που θέλει να πουλήσει το σπίτι επειδή περνάει απέξω η εθνική και με ενοχλεί πάρα πολύ και γίνεται ένας κωμικός χαμός επί σκηνής επειδή η αδερφή μου δεν θέλει να το πουλήσει. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα χαρεί και θα διασκεδάσει πολύ με το έργο».

 

Γιώργος Χρανιώτης: «Είναι ένα σύγχρονο έργο, εγώ βρίσκω και κάποια στοιχεία μαγικού ρεαλισμού στην κωμωδία που το αγαπάω πολύ σαν κίνημα. Είμαστε ένας θίασος από ανθρώπους που γνωριζόμασταν λίγο μεταξύ μας αλλά χημικά έχει λειτουργήσει το πράγμα πάρα πολύ και αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο στη δουλειά μας. Έχουμε ξεκινήσει με πολύ κέφι και όρεξη γιατί ήμασταν πολύ καιρό εκτός οπότε αυτή η ωραία τσιγγανιά του ότι γυρνάμε όλη την Ελλάδα και παίζουμε σαν μπουλούκι με δύσκολες συνθήκες όπως η υψηλή θερμοκρασία μου αρέσει πολύ και χαίρομαι που υπάρχει και ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο».

 

Η σκηνοθεσία είναι του κ. Νικορέστη Χανιωτάκη, η μετάφραση της κας Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και η παραγωγή του κ. Θοδωρή Μαροσούλη.

 

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις