Απογοήτευση και θυμός για την γέφυρα Διάβας

  • Το καλοκαίρι η εγκατάσταση αναδόχου για έναρξη εργασιών
  • Από κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού σε Γενική Συνέλευση τους το απόγευμα του Σαββάτου
  • Ταχιάος σε Παπαστεργίου: Προωθείται η λύση νέας γέφυρας

 

Του Θανάση Βλάχου

Vlahosa2@gmail.com

 

Στο ίδιο έργο θεατές δήλωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Διάβας το βράδυ του Σαββάτου στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα με σκοπό την πληροφόρηση για τις προοπτικές της γέφυρας που εδώ και πέντε μήνες τους έχει αποκλείσει από την Καλαμπάκα με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους και την οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει μετά την καθίζησή της από το πέρασμα του Daniel.

Κάτοικοι και επαγγελματίες τόσον της Διάβας αλλά και των υπολοίπων χωριών που πλήττονται από τον δεύτερο αποκλεισμό μέσα σε πέντε περίπου χρόνια εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι ζητώντας πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα και τη λύση αναφορικά με τη γέφυρα και αν αυτή θα ανακατασκευαστεί ή θα κατασκευαστεί νέα, δηλώνοντας απογοητευμένοι και θυμωμένοι καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στην οικονομική καταστροφή ζητώντας λήψη μέτρων στήριξης και ασφάλειας όσον αφορά τον οδικό άξονα Διάβα-Σαρακίνα καθώς κινδυνεύουν άπαντες καθημερινά διερχόμενοι από αυτόν ενώ ζήτησαν να γίνει μια πρόχειρη διάβαση Ιρλανδικού τύπου μέσα στην κοίτη του Πηνειού για να διέρχονται όταν το νερό δεν είναι πολύ και επικίνδυνο ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία κάνοντας 25-30 χιλιόμετρα για να πάνε στην Καλαμπάκα και να επιστρέψουν.

Ο υπουργός κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε πως σε πρωινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Ταχιάο τον πληροφόρησε ότι προωθείται η κατασκευή νέας γέφυρας από το υπουργείο υποδομών και το καλοκαίρι θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος που θα αναδειχθεί.

Ο βουλευτής κ. Λιούτας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και ότι ο ίδιος κάνει ότι είναι δυνατόν για να δοθεί το ταχύτερο λύση με όλους τους συναδέλφους του.

Η κ. Κοντοτόλη διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και των επαγγελματιών για ότι αποφασίσουν και πως από την πλευρά της θα ασκηθούν πιέσεις αρμοδίως ώστε να τελειώσει σύντομα η ταλαιπωρία τους.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι από πλευράς Περιφέρειας θα γίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της είναι εφικτό ενώ η κ. Ντιντή σημείωσε ότι η ΠΕ είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα πράξει τα αυτονόητα.

Ο κ. Ξάφος ανακοίνωσε πως θα δρομολογηθεί minibus για να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και εργαζομένων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι καταβάλει καθημερινά προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων και ζήτησε λίγη υπομονή για να βρεθεί η λύση που όλοι επιθυμούν.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Μετεώρων, Σωτήρης Παπαχρήστος, είπε ότι ο Δήμος έχει κοπεί στα δύο, και ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας να υλοποιήσει αυτά που του αναλογούν

Ο κ. Κεραμίδας (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), έθεσε το θέμα των λυμάτων που πέφτουν πλέον στην κοίτη του Πηνειού, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστος Σιμορέλης, κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να μην αφήσει σε “χλωρό κλαρί” τους Τρικαλινούς υπουργούς και βουλευτές, και να μιμηθεί τον αείμνηστο Χρήστο Σινάνη, που πίεζε καθημερινά να γίνει η γέφυρα.

Η κ. Πέρυ Χαρτοπούλου είπε ότι πρέπει να επανέλθουν στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες που της αφαιρέθηκαν και η πρωτοβουλία κατοίκων και επαγγελματιών να ωθήσει τους βουλευτές για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σημειώνεται ότι άπαντες συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ώστε να αναλαμβάνονται οι δέουσες πρωτοβουλίες ενώ τον συντονισμό της συγκέντρωσης είχε η  κ. Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα επαγγελματίας της περιοχής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις