Ανοιχτή επιστολή Μπάμπη Δεληλίγκα προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Η φύση δεν συγχωρεί και περιμένει πάντα στη γωνία την κατάλληλη στιγμή. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος και μόνο ο θεός γνωρίζει τι μπορεί να επακολουθήσει.

Πάντα εκείνο που προέχει περισσότερο σε μια θεομηνία ή φυσική καταστροφή είναι αναμφισβήτητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε ακραίες περιπτώσεις σαν και αυτές που ζήσαμε πρόσφατα στην Καρδίτσα, θεωρώ ότι είναι αναγκαία η εκτέλεση κάποιων σημαντικών έργων για την περιοχή, που καθυστερούν εδώ και πολλά χρόνια, όπως είναι η κατασκευή μεγάλων φραγμάτων για την συγκράτηση των υδάτων και παράλληλα για την άρδευση των χωραφιών.

Επίσης χρειάζεται η κατασκευή ελικοδρομίων στις ορεινές περιοχές, ώστε να υπάρχει πρόσβαση των ελικοπτέρων που προστρέχουν για την παροχή βοήθειας σε πληγέντες και εγκλωβισμένους ανθρώπους (δεν μπορεί εν έτει 2020 να παραμένουν αποκλεισμένοι επί μέρες άνθρωποι, όπως αυτά που ζήσαμε στο Μουζάκι). Το είδατε και μόνος σας πως κινδύνεψε να πέσει το ελικόπτερο στην προσπάθεια του να προσγειωθεί για να περισυλλέξει τους εγκλωβισμένους.

Τέλος θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει για την άμεση αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις