Αναστάτωση στα Τρίκαλα από ζευγάρι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό – Επισκέφθηκε την πόλη μας για να συναντήσει φίλους

Αναστατωμένη είναι η πόλη των Τρικάλων με την είδηση οτι ζευγάρι που επισκέφθηκε την πόλη μας για να συναντήσει φίλους, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Τόσο η 30χρονη γυναίκα όσο και ο σύζυγός της είναι θετικοί στον ιό και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, επισκέφθηκαν και την πόλη της Καλαμπάκας και τα Μετέωρα.

Η 30χρονη,  σημειωτέον βρίσκεται στον 6ο μήνα κύησης και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εμπύρετη, ενώ επανελέγχεται με νέα μοριακά τεστ, αφού το αρχικό τεστ το έκανε σε ιδιωτική κλινική.

Δεύτερο δύσκολο σημείο αναφορικά με την ιχνηλάτηση είναι ότι το θετικό στον κορονοϊό  ζευγάρι από το Βόλο, έχει γονείς που εργάζονται τόσο σε δημόσια υπηρεσία (μητέρα της 30χρονης) και σε δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας, ως γυμναστές (γονείς του συζύγου)

Να σημειωθεί ότι έχει  δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ να συνεχιστούν οι ενέργειες  ιχνηλάτησης, να τεθούν σε καραντίνα όλα τα συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον ιό, ενώ αναμένονται και οι επόμενες εντολές για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες του Βόλου από δω και στο εξής

Οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν ενημερώσει ήδη όλους τους διευθυντές σχολικών μονάδων Μαγνησίας, για την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας του ΕΟΔΥ, η δε ισχύουσα νομοθεσία για την αντιμετώπιση κορονοϊού στα σχολεία, αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα μαθητή απομονώνεται ο μαθητής και γίνεται ιχνηλάτηση  και  το τμήμα  του μαθητή τελεί σε καραντίνα.

Ο  Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή το νέο κρούσμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Δε μπορούμε να πούμε τίποτα, σε αυτές τις στιγμές πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην πανικοβληθεί ο κόσμος. Κρατάτε αποστάσεις, τηρείτε όρους που προβλέπονται από τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. Εγώ από μακριά, φιλάκια στέλνω, δεν έχει τελειώσει τίποτα, μην εφησυχαστούμε και δούμε μέσα στο καλοκαίρι κρούσματα. Μακάρι να έιναι το πρώτο και το τελευταίο. Είναι λεπτό το θέμα, γιατί είναι έγκυος, έχει ένα παιδάκι, ο κύκλος της είναι στα σχολεία. Αν ενημερωθώ σήμερα διαφορετικά και υπάρχει κίνδυνος, προέχει η δημόσια υγεία, και θα πάρουμε μέτρα. Θα ενημερωθώ και αναλόγως μπορεί να ανακαλέσω την απόφασή μου. Για προληπτική απολύμανση στα σχολεία: Η εντολή μου είναι κάθε εβδομάδα να απολυμαίνονται όλα τα σχολεία”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία του Βόλου, όσο και των Τρικάλων, σε μια στιγμή που γενικώς υπήρξε σχετικός εφησυχασμός.

ΕΡΤ Βόλου

Σχετικές δημοσιεύσεις