«ΑΝΑΣΑ» ζητούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Ν. Τρικάλων

Η παρακάτω επιστολή εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Τρικάλων.

«Όπως είναι γνωστό σε όλους σας οι επιχειρήσεις μας μικρές και πολύ μικρές σε όλους τους κλάδους  βρίσκονται στην πιο δεινή κατάσταση που βίωσαν ποτέ οι συνάδελφοι μας από τις πληγές  της υγειονομικής κρίσης που δεν έχουν τελειωμό.

Με την παρούσα επιστολή  ζητάμε με το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ2  να στηρίξετε  όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα  και να μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.  Προτείνουμε το νέο πρόγραμμα να δοθεί ισόποσα προς τέσσερις κατευθύνσεις Εστίαση , Τουρισμός, Εμπόριο, Βιοτεχνίες. Το ποσό που θα διανεμηθεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό του προγράμματος ΑΝΑΣΑ 1 ούτως ώστε να ενταχθούν στην ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με κύριο αυτό της ρευστότητας, και συνεχίζουν οι επιπτώσεις λόγω της παράτασης των επιπτώσεων από τα συνεχιζόμενα  μέτρα της της πανδημίας. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες ήταν αρκετά θωρακισμένες ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα βρέθηκαν στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι  το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ2 θα δώσει πραγματική βοήθεια σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους χωρίς αποκλεισμούς .

Ευελπιστούμε στη στήριξη της περιφέρειας που θα είναι σημαντική σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις