Ανακοίνωση του Δήμου Πύλης για τα μέτρα κατά του κορονοϊού – Πως απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης

Ο Δήμος Πύλης από την πρώτη μέρα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους δημότες μας, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

  1. Πρώτα και κύρια δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή, με μέλη όλων των παρατάξεων της διοίκησης του Δήμου, με σκοπό την διαχείριση και τον έλεγχο της μη διασποράς του covid-19.
  2. Εξοπλιστήκαμε και διαθέσαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ατομική προστασία όλων των υπηρεσιών (π.χ. γάντια – μάσκες- ειδικό ρουχισμό – αντισηπτικά κ.λπ.).
  3. Παραλάβαμε και τοποθετήσαμε στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Υγείας Πύλης ειδικά κατασκευασμένο isobox, το οποίο θα χρησιμεύσει σαν χώρος εξέτασης των ασθενών – δημοτών του Δήμου Πύλης. Ένα μεταλλικό οικίσκο 20 τ.μ., κατάλληλα διαμορφωμένο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ασφάλεια νοσηλευτικού προσωπικού – ιατρών και ασθενών.
  4. Λειτουργεί ο Δήμος μας. Λαμβάνονται αποφάσεις που χρειάζονται μέσω των συλλογικών οργάνων, Δημοτικού Συμβουλίου – οικονομικής Επιτροπής, με την μέθοδο της «περιφοράς».
  5. Το Τμήμα καθαριότητας του Δήμου, αν και με ελλείψεις, ανταποκρίνεται επάξια. Απολυμαίνει όλους τους αναγκαίους δημόσιους χώρους, διατηρεί την καθαριότητα και την υγιεινή στα επίπεδα που χρειάζεται.
  6. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας, με την προσθήκη των υπαλλήλων των παιδικών σταθμών, του ΟΚΠΑΔ δηλαδή, προχωρούν στο υψηλό καθήκον τους. Στην ψυχολογική στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, στην διανομή προϊόντων σίτισης, φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  7. Προγραμματίσαμε την πρόσληψη δώδεκα (12) ατόμων με σύμβαση εργασίας τεσσάρων μηνών. Δηλαδή έξι εργάτες καθαριότητας – γενικών καθηκόντων και έξι ατόμων οδηγών – χειριστών μηχανημάτων. Με σκοπό την ενίσχυση του Τμήματος της Καθαριότητας και του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή την στιγμή ήδη βρίσκονται εκτός υπηρεσίας Δημοτικοί υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας  ήτοι: τρείς σε ειδική άδεια ανατροφής παιδιών, άλλοι δύο σε άδεια ειδικού σκοπού και ένας ακόμη σε άδεια ομάδας ευπαθούς κατηγορίας.

  1. Παραλάβαμε αυτοκίνητο – προσφορά της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.
  2. Προγραμματίζουμε εθελοντικές δράσεις ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Αυτά δηλώνει ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας συνεχίζοντας:

«… Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο. Σ΄ αυτή την συγκυρία όλοι μαζί θα βγούμε στο ξέφωτο.

Κάποιοι βέβαια για μικροπολιτικούς λόγους θα μείνουν πίσω. Φαίνεται από τις απόψεις που καταθέτουν στο διαδίκτυο. Με λυπούν αλλά θα κριθούν από τους δημότες μας. Όταν χρειαστεί. Όταν θα έρθει η ώρα.

Κάθε μέρα δίνουμε όλοι εξετάσεις.

Ευχαριστώ τον κ. Χήρα – Ιατρό και αρχηγό της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύλης. Γιατί συμμετείχε από την αρχή στο έργο της Επιτροπής.

Άλλοι λάμπουν δια της απουσίας τους.

Η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά όλων είναι σήμερα παραπάνω από ποτέ αναγκαία. Για να καλύψουμε την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών μας.

Και να μην ξεχνάμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ..».

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις