Αδιάκοπη η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων – Στοιχεία για το Α εξάμηνο 2020

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να στηρίζει πολίτες που αντιμετωπίζουν συνέπειες της κρίσης. Οι Κοινωνικές του Δομές, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αμκε ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ, ίδιους πόρους και χρηματοδότηση και από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, προωθούν και υλοποιούν τις δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο αποτελούν δομές που ενισχύουν τρικαλινούς και τρικαλινές. Η εξαμηνιαία λογοδοσία – παρουσίαση δημοσίως, όλων των δράσεων, αποδεικνύει την τεράστια προσφορά των Δομών. Με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας, όλες τις δομές και τη σε σύντομο διάστημα λειτουργία του ενιαίου κέντρου – δομής Κοινωνικής Μέριμνας, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί δράσεις που αποτελούν δίχτυ προστασίας για ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δράσεων των 4 Δομών, για το πρώτο εξάμηνο του 2020, είναι:

 

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν286
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν686
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν31.640

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη   ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου.

Λειτουργεί από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Τηλ. 24310 26880

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

Δημότες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση24
Δημότες που εξυπηρετούνται περιστασιακά22

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.

Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και ψυχαγωγία.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 π.μ.   ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310-25402

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις