Ένας Τρικαλινός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές για τις εκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 4 αυτοδιοικητικοί.

Πρόκειται για τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Κουράκη, Στεφανία Τανιμανίδου και τον Νίκο Τσιλιμίγκα. Δείτε τα βιογραφικά τους:

 

Αρναούτογλου Σάκης

Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι δημοσιογράφος, υπεύθυνος για την επιμέλεια και παρουσίαση των Δελτίων Καιρού της ΕΡΤ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μετάφραση – διερμηνεία (αγγλικά – γερμανικά στα πεδία οικονομικών επιστημών και τεχνολογίας) στο Ινστιτούτο Γλωσσών και Διερμηνέων (SDI) του Μονάχου Γερμανίας, όπου το 1998 εργάστηκε για έναν χρόνο στο Ελληνικό Προξενείο. Παρακολουθώντας μαθήματα Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε παράλληλα από το 2002 την επιμέλεια και παρουσίαση των δελτίων καιρού της ΕΡΤ3 και το 2016 την αρχισυνταξία των δελτίων καιρού ολόκληρης της ΕΡΤ. Εργάστηκε σε ιδιωτικά κανάλια, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Το 2008 έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την έγκυρη πρόβλεψη δυσμενών καιρικών συνθηκών στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στους ΧΧΙΧ Ολυμπιακούς Αγώνες – Πεκίνο 2008. Βραβεύτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Λέσβου, το 2006 και 2017 αντίστοιχα, για την πολύτιμη αρωγή του στην πρόληψη καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το 2022 ανέλαβε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και το 2024 εξελέγη πρώτος σε ψήφους, ως εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας και Κλιματικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Κουράκης Γιάννης

Ο Γιάννης Κουράκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, με πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και ενεργό μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ (PES Group). Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (I.T.A.) και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης (ΕΝ.ΔΗ.Κ.).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης (2011–2014, 2019–2024), Πρέσβης του Συμφώνου Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (2007–2014) και του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κρήτης (2012–2015), Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. (2011– 2014), μέλος του Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. (2003–2011), καθώς και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ν. Ηρακλείου (2003– 2011).

Υπηρέτησε ως Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης (2003–2006, 2007–2010, 2011–2014), Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού (2001–2002) και Βουλευτής Ηρακλείου (1993–1996, 1996–2000, 2000– 2003).

Την περίοδο 1987–1994 ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και τα έτη 1992–1993 μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Εργάστηκε στη ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

Τανιμανίδου Στεφανία

Η Στεφανία Τανιμανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο International Hellenic University στα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά.

Είναι μητέρα δύο παιδιών 9 και 5 ετών. Γονείς της είναι ο Γεώργιος Τανιμανίδης, οδοντίατρος και πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», και μητέρα της η Στεφανία Μηλούση, στέλεχος του ΟΤΕ.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2008 – 2010, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2010 έως το 2023, Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ με βασικό στόχο την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διαχρονικού θεσμού του Συναπαντήματος Νεολαίας ποντιακών σωματείων στην «Παναγία Σουμελά».

 

Τσιλιμίγκας Νικόλαος

Ο Νικόλαος Τσιλιμίγκας γεννήθηκε στην Αγρελιά Τρικάλων. Μεγάλωσε στον Νομό Λαρίσης. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έλαβε προπτυχιακή εκπαίδευση στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης του Münster και του Göttingen Γερμανίας. Είναι Διδάκτορας Πανεπιστημίου του Göttingen Γερμανίας και Privat Dozent για τη χειρουργική Καρδιάς-Αγγείων Θώρακος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, από το οποίο κατέχει την Ανώτατη Ακαδημαϊκή Διάκριση (Venia Legendi).

Υπήρξε Visitor Surgeon στο Pacific Presbyterian Hospital San Francisco U.S.A., στο Transplantations Faculty of Cardiothoracic Surgery (Prof. N. Shumway) Standford University California

U.S.A. και στο Hospital European Georges Pompidou by Prof. A. Carpentier Paris FRANCE. Διετέλεσε επί σειρά ετών Υποδιευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου της Bremen Γερμανίας, Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Αμβούργου στο Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος και Διευθυντής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του ιδίου Πανεπιστημίου. Επαναπατριζόμενος εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς – Θώρακος, Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος, την οποία και διηύθυνε για 15 χρόνια. Εξελέγη παμψηφεί Ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές. Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ(2012,2015,2023). Το 2014 εξελέγη ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία» και αντίστοιχα το 2019 με την παράταξη «Η Θεσσαλία της Καρδιάς μας».

 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις